
| 11 κιλά χυλοπίτες σπιτικές½ κιλό, χυλοπίτες σπιτικές | |
| 1 κρασοπότηρο σκόρδο πολτοποιημένο2 δόντια, σκόρδο πολτοποιημένο | |
| 2 κιλά λάδι½ φλυτζάνι τσαγιού, λάδι | |
| ½ κρασοπότηρο αλάτιαλάτι | |
| 2 νεροπότηρα μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο1 κρασοπότηρο μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο | |
| λίγο μπούκοβολίγο μπούκοβο | |
| ½ κρασοπότηρο ρίγανηλίγη ρίγανη | |
| 3 κιλά τυρί φέτα θρυμματισμένο200 γραμμ., τυρί φέτα θρυμματισμένο | |
| 2 κιλά, κασέρι, της προτιμήσεώς μας, τριμμένο150 γραμμ., κασέρι, της προτιμήσεώς μας, τριμμένο |
| 1. | Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό και πριν μαλακώσουν πολύ (να κρατάνε λίγο), τις στραγγίζουμε, ξεπλένοντας πολύ καλά μέχρι να κρυώσουν και να καθαρίσουν από το άμυλό τους. |
| 2. | Ζεματίζουμε το βούτυρο ή το λάδι με το ψιλοκομμένο σκόρδο και περιχύνουμε τις χυλοπίτες, ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε. |
| 3. | Κατόπιν ενώ είναι ακόμη ζεστές, ρίχνουμε μπόλικη ρίγανη και το τυρί φέτα, τριμμένο. |
| 4. | Τα ανακατεύουμε να ενωθούν και σκεπάζουμε με πανί. |
| 5. | Όταν σερβίρουμε, ρίχνουμε από πάνω ένα οποιοδήποτε τριμμένο κασέρι και μαϊντανό. |
| 6. | Συμβουλή: |
| 7. | Χρειάζεται προσοχή να μην λασπώσουν μετά το ζεμάτισμα και το ανακάτωμα με τα τυριά. |