Υλικά

11 κιλά χυλοπίτες σπιτικές½ κιλό, χυλοπίτες σπιτικές
1 κρασοπότηρο σκόρδο πολτοποιημένο2 δόντια, σκόρδο πολτοποιημένο
2 κιλά λάδι½ φλυτζάνι τσαγιού, λάδι
½ κρασοπότηρο αλάτιαλάτι
2 νεροπότηρα μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο1 κρασοπότηρο μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο
λίγο μπούκοβολίγο μπούκοβο
½ κρασοπότηρο ρίγανηλίγη ρίγανη
3 κιλά τυρί φέτα θρυμματισμένο200 γραμμ., τυρί φέτα θρυμματισμένο
2 κιλά, κασέρι, της προτιμήσεώς μας, τριμμένο150 γραμμ., κασέρι, της προτιμήσεώς μας, τριμμένο

Εκτέλεση

1.Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό και πριν μαλακώσουν πολύ (να κρατάνε λίγο), τις στραγγίζουμε, ξεπλένοντας πολύ καλά μέχρι να κρυώσουν και να καθαρίσουν από το άμυλό τους.
2.Ζεματίζουμε το βούτυρο ή το λάδι με το ψιλοκομμένο σκόρδο και περιχύνουμε τις χυλοπίτες, ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε.
3.Κατόπιν ενώ είναι ακόμη ζεστές, ρίχνουμε μπόλικη ρίγανη και το τυρί φέτα, τριμμένο.
4.Τα ανακατεύουμε να ενωθούν και σκεπάζουμε με πανί.
5.Όταν σερβίρουμε, ρίχνουμε από πάνω ένα οποιοδήποτε τριμμένο κασέρι και μαϊντανό.
6.Συμβουλή:
7.Χρειάζεται προσοχή να μην λασπώσουν μετά το ζεμάτισμα και το ανακάτωμα με τα τυριά.