Υλικά

9 κιλά νερό
6 κιλά ζάχαρη
2 κιλά σπορέλαιο
1 κιλό ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς
4 κιλά χονδρό σιμιγδάλι
200 γραμμ. σταφίδες καθαρισμένες, της προτιμήσεώς μας
200 γραμμ. σκόνη κανέλας

Εκτέλεση

1.Μέσα σε μία λεκάνη ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
2.Μέσα σε έναν νταβά ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τους καβουρδίζουμε σε σιγανή φωτιά.
3.Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα δύο κιλά σπορέλαιο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι.
4.Όταν καβουρδιστεί και αλλάξει χρώμα, ρίχνουμε τις σταφίδες και το νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
5.Σε λίγο αρχίζει να πήζει.
6.Προσοχή διότι πετάγονται σταγόνες πηκτές, κατά το βράσιμο, με κίνδυνο εγκαυμάτων.
7.Αφού πήξει καλά και δεν ανακατεύεται πλέον εύκολα, κατεβάζουμε τον νταβά και με μία σπάτουλα σερβίρουμε στις ατομικές φόρμες.
8.Αν το ρίξουμε σε λαμαρίνα, στρώνουμε πάλι με μια σπάτουλα το υλικό σε λεπτή στρώση και πασπαλίζουμε με κανέλα.
9.Σκεπάζουμε με ένα πανί, μέχρι να κρυώσει.
10.Τον βάζουμε στο ψυγείο και τον σερβίρουμε κρύο.
11.Προαιρετικά στολίζουμε με διάφορα φρούτα ή ξηρούς καρπούς ή σαντιγί.