
| 9 κιλά νερό | |
| 6 κιλά ζάχαρη | |
| 2 κιλά σπορέλαιο | |
| 1 κιλό ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς | |
| 4 κιλά χονδρό σιμιγδάλι | |
| 200 γραμμ. σταφίδες καθαρισμένες, της προτιμήσεώς μας | |
| 200 γραμμ. σκόνη κανέλας |
| 1. | Μέσα σε μία λεκάνη ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. |
| 2. | Μέσα σε έναν νταβά ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τους καβουρδίζουμε σε σιγανή φωτιά. |
| 3. | Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα δύο κιλά σπορέλαιο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι. |
| 4. | Όταν καβουρδιστεί και αλλάξει χρώμα, ρίχνουμε τις σταφίδες και το νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε. |
| 5. | Σε λίγο αρχίζει να πήζει. |
| 6. | Προσοχή διότι πετάγονται σταγόνες πηκτές, κατά το βράσιμο, με κίνδυνο εγκαυμάτων. |
| 7. | Αφού πήξει καλά και δεν ανακατεύεται πλέον εύκολα, κατεβάζουμε τον νταβά και με μία σπάτουλα σερβίρουμε στις ατομικές φόρμες. |
| 8. | Αν το ρίξουμε σε λαμαρίνα, στρώνουμε πάλι με μια σπάτουλα το υλικό σε λεπτή στρώση και πασπαλίζουμε με κανέλα. |
| 9. | Σκεπάζουμε με ένα πανί, μέχρι να κρυώσει. |
| 10. | Τον βάζουμε στο ψυγείο και τον σερβίρουμε κρύο. |
| 11. | Προαιρετικά στολίζουμε με διάφορα φρούτα ή ξηρούς καρπούς ή σαντιγί. |