
| 250 γραμμ. ρεβύθια | |
| 1 φλυτζάνι καφέ, καρύδια τριμμένα ή νιφάδες βρώμης | |
| λίγο μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο | |
| λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο | |
| 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο | |
| 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο | |
| ½ λεμονιού το ξύσμα και λίγο από τον χυμό του | |
| 1 ρακοπότηρο λάδι | |
| λίγο μπέκιν-πάουντερ | |
| λίγο κύμινο | |
| λίγο κουρκουμά | |
| λίγο κόλιαντρο | |
| αλάτι | |
| ρίγανη |
| 1. | Μουλιάζουμε, για 24 ώρες περίπου, τα ρεβύθια. |
| 2. | Την επομένη στραγγίζουμε καλά τα ρεβύθια και τα πολτοποιούμε. |
| 3. | Προσθέτουμε μέσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, ανακατεύοντας ενδιάμεσα, αν χρειασθεί. |
| 4. | Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ανάλογη λεκάνη και ανακατεύουμε καλά και αν χρειασθεί προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας αλεύρι, για να σφίξουν. |
| 5. | Πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ανάλογο ταψί. |
| 6. | Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο, να αργάσουν και να σφίξουν. |
| 7. | Στην συνέχεια ψήνουμε στον φούρνο για 40´ ή τηγανίζουμε σε λάδι για περίπου 4´ λεπτά. |
| 8. | Σερβίρονται ζεστά και κρύα με διάφορες σάλτσες και αλοιφές. |
| 9. | Συμβουλή: |
| 10. | Είναι πολύ σημαντικό να κατορθώσουμε να πολτοποιήσουμε τα ρεβύθια τόσο όσο να μην χρειασθούν καθόλου αλεύρι για να σφίξουν. |
| 11. | Τις ημέρες που καταλύουμε αυγά-γάλα, μπορούμε να προσθέσουμε και αυγά ή λίγο γάλα, όμως θα χρειασθεί σίγουρα και αλεύρι για να σφίξουν. |