Υλικά

250 γραμμ. ρεβύθια
1 φλυτζάνι καφέ, καρύδια τριμμένα ή νιφάδες βρώμης
λίγο μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
½ λεμονιού το ξύσμα και λίγο από τον χυμό του
1 ρακοπότηρο λάδι
λίγο μπέκιν-πάουντερ
λίγο κύμινο
λίγο κουρκουμά
λίγο κόλιαντρο
αλάτι
ρίγανη

Εκτέλεση

1.Μουλιάζουμε, για 24 ώρες περίπου, τα ρεβύθια.
2.Την επομένη στραγγίζουμε καλά τα ρεβύθια και τα πολτοποιούμε.
3.Προσθέτουμε μέσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, ανακατεύοντας ενδιάμεσα, αν χρειασθεί.
4.Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ανάλογη λεκάνη και ανακατεύουμε καλά και αν χρειασθεί προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας αλεύρι, για να σφίξουν.
5.Πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ανάλογο ταψί.
6.Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο, να αργάσουν και να σφίξουν.
7.Στην συνέχεια ψήνουμε στον φούρνο για 40´ ή τηγανίζουμε σε λάδι για περίπου 4´ λεπτά.
8.Σερβίρονται ζεστά και κρύα με διάφορες σάλτσες και αλοιφές.
9.Συμβουλή:
10.Είναι πολύ σημαντικό να κατορθώσουμε να πολτοποιήσουμε τα ρεβύθια τόσο όσο να μην χρειασθούν καθόλου αλεύρι για να σφίξουν.
11.Τις ημέρες που καταλύουμε αυγά-γάλα, μπορούμε να προσθέσουμε και αυγά ή λίγο γάλα, όμως θα χρειασθεί σίγουρα και αλεύρι για να σφίξουν.