Για τη ζύμη:Για τη ζύμη: | |
8 κιλά κασέρια, τουλάχιστον 3 είδη τυριών (γκούντα, γραβιέρα, κασέρι κ.λπ.)700 γραμμ. κασέρια, τουλάχιστον 3 είδη τυριών (γκούντα, γραβιέρα, κασέρι κ.λπ.) | |
30 αυγά προαιρετικά3 αυγά, προαιρετικά | |
αλάτι όσο χρειασθείαλάτι όσο χρειασθεί. | |
1 φακελάκι μπέικιν - πάουντερλίγο μπέικιν μπάουντερ. | |
2 κουταλιές φαγητού μοσχοκάρυδο τριμμένολίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο | |
2 νεροπότηρα δυόσμο, ψιλοκομμένολίγο δυόσμο. ψιλοκομμένο | |
Για το πλάσιμο:Για το πλάσιμο: | |
Το ασπράδι, μόνο, από 50 αυγάτο ασπράδι, μόνο, από 4 αυγά | |
2 κιλά φρυγανιά τριμμένηλίγη φρυγανιά, τριμμένη | |
2 νεροπότηρα ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το γαρνίρισμαλίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα |
1. | Σε ανάλογη λεκάνη ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά, πλην αυτά που είναι για το πλάσιμο. |
2. | Πρέπει να γίνει μία ζύμη σφιχτή, την οποία αφήνουμε τουλάχιστον 2-3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει καλύτερα. |
3. | Κατόπιν πλάθουμε μικρές κροκέτες της προτιμήσεώς μας, βουτώντας το χέρι μας κάθε τόσο σε νερό, για να μην κολλάει. |
4. | Χτυπάμε καλά τα ασπράδια να διαλυθούν και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί να ΄ναι απλωμένα. |
5. | Σε άλλο ταψί ρίχνουμε τη φρυγανιά. |
6. | Καθώς πλάθουμε ένα-ένα μπαλάκι το ρίχνουμε μέσα στα ασπράδια με τρόπο ώστε να τυλιχτούν, σε όλη την επιφάνειά τους, με ασπράδι. |
7. | Μετά παίρνουμε τα μπαλάκια και τα βουτάμε μέσα στη φρυγανιά και τα τοποθετούμε μέσα σε καθαρό ταψί, μέχρι το τηγάνισμα. |
8. | Όταν τελειώσουμε, τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1 λεπτό. |
9. | Σερβίρονται ζεστά με ψιλοκομμένο μαϊντανό. |