Υλικά

Για τη ζύμη:Για τη ζύμη:
8 κιλά κασέρια, τουλάχιστον 3 είδη τυριών (γκούντα, γραβιέρα, κασέρι κ.λπ.)700 γραμμ. κασέρια, τουλάχιστον 3 είδη τυριών (γκούντα, γραβιέρα, κασέρι κ.λπ.)
30 αυγά προαιρετικά3 αυγά, προαιρετικά
αλάτι όσο χρειασθείαλάτι όσο χρειασθεί.
1 φακελάκι μπέικιν - πάουντερλίγο μπέικιν μπάουντερ.
2 κουταλιές φαγητού μοσχοκάρυδο τριμμένολίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 νεροπότηρα δυόσμο, ψιλοκομμένολίγο δυόσμο. ψιλοκομμένο
Για το πλάσιμο:Για το πλάσιμο:
Το ασπράδι, μόνο, από 50 αυγάτο ασπράδι, μόνο, από 4 αυγά
2 κιλά φρυγανιά τριμμένηλίγη φρυγανιά, τριμμένη
2 νεροπότηρα ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το γαρνίρισμαλίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1.Σε ανάλογη λεκάνη ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά, πλην αυτά που είναι για το πλάσιμο.
2.Πρέπει να γίνει μία ζύμη σφιχτή, την οποία αφήνουμε τουλάχιστον 2-3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει καλύτερα.
3.Κατόπιν πλάθουμε μικρές κροκέτες της προτιμήσεώς μας, βουτώντας το χέρι μας κάθε τόσο σε νερό, για να μην κολλάει.
4.Χτυπάμε καλά τα ασπράδια να διαλυθούν και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί να ΄ναι απλωμένα.
5.Σε άλλο ταψί ρίχνουμε τη φρυγανιά.
6.Καθώς πλάθουμε ένα-ένα μπαλάκι το ρίχνουμε μέσα στα ασπράδια με τρόπο ώστε να τυλιχτούν, σε όλη την επιφάνειά τους, με ασπράδι.
7.Μετά παίρνουμε τα μπαλάκια και τα βουτάμε μέσα στη φρυγανιά και τα τοποθετούμε μέσα σε καθαρό ταψί, μέχρι το τηγάνισμα.
8.Όταν τελειώσουμε, τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1 λεπτό.
9.Σερβίρονται ζεστά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.