45-50 κιλά νερό1 κιλό νερό | |
3 ½ κιλά ρύζι σπυρωτό ή κάποιο ζυμαρικό της αρεσκείας μας, (κριθαράκι, κοφτό μακαρονάκι, ριζότο, κλπ.)200 γραμμ. ρύζι σπυρωτό ή κάποιο ζυμαρικό της αρεσκείας μας, (κριθαράκι, κοφτό μακαρονάκι, ριζότο, κ.λπ.) | |
3 κρασοπότηρα άνηθο ψιλοκομμένολίγο άνηθο ψιλοκομμένο | |
1 κρασοπότηρο αλάτι ψιλόαλάτι ψιλό | |
1 ½ κιλό ταχίνι1 κρασοπότηρο ταχίνι | |
1 ½ κιλό χυμό λεμονιούλίγο χυμό λεμονιού | |
νερό, όσο χρειασθείνερό, όσο χρειασθεί |
1. | Βάζουμε το σκεύος στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το νερό, καλά. |
2. | Όταν βράσει το νερό, προσθέτουμε το ρύζι ή το ζυμαρικό που επιθυμούμε. |
3. | Μόλις βράσει το ρύζι, ρίχνουμε το αλάτι και τον χυμό του λεμονιού. |
4. | Προσοχή να μην βράσει καλά το ρύζι ή το ζυμαρικό γιατί η βράση συνεχίζεται και εκτός φωτιάς. |
5. | Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ενώ ανακατεύουμε συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το ταχίνι σαν μια λεπτή κλωστή και με συνεχή ροή μέχρι τέλους. |
6. | Δοκιμάζουμε τη γεύση, διορθώνουμε, ρίχνουμε και τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστή. |
7. | Συμβουλή: |
8. | Πρέπει να γνωρίζουμε ότι όσο περισσότερη ώρα μένει η σούπα μας, τόσο απορροφώνται τα υγρά και δένει και χάνει τη ρευστότητά της. |
9. | Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να προσθέσουμε νερό ζεστό μαζί με ανάλογο αλάτι και λεμόνι και να την αραιώσουμε. |