Εκτέλεση

1.Σε ανάλογο σκεύος αδειάζουμε την ποσότητα από το ταχίνι που θέλουμε και προσθέτουμε 3 μέρη χλιαρό νερό.
2.Η αναλογία είναι 1 μέρος ταχίνι προς τρία μέρη νερό.
3.Δυναμώνουμε τη φωτιά και μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα ανακατεύουμε συνέχεια, να διαλυθεί καλά και να μην κολλήσει.
4.Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου, ανακατεύοντας κάπου-κάπου.
5.Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να ηρεμήσει το μείγμα, να καθίσουν κομμάτια του ταχινιού και να σηκωθεί το λάδι.
6.Μετά στραγγίζουμε το υγρό όλο με σουρωτήρι, ξεπλένουμε τα απομεινάδια του ταχινιού με λίγο νερό ζεστό, το στραγγίζουμε και αυτό μαζί με το υπόλοιπο ζουμί και το φυλάμε για κάθε χρήση.
7.Τα απομεινάδια του ταχινιού τα πετάμε.
8.Αυτό το υγρό-ταχινόνερο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για κάθε φαγητό και γλυκό νηστήσιμο, δηλαδή αλάδωτο, σε περιπτώσεις οικονομίας.