Υλικά

6 φλυτζάνια τσαγιού, καλαμποκέλαιο
9 φλυτζάνια τσαγιού, ζάχαρη
6 φλυτζάνια τσαγιού, φρέσκο χυμό πορτοκάλι
6 φλυτζάνια τσαγιού, κομμένη σταφίδα της προτιμήσεώς μας ή ανάκατη
2 φλυτζάνι τσαγιού, καρυδόψιχα
2 φλυτζάνι τσαγιού, αμυγδαλόψιχα
3 φλυτζάνι τσαγιού, κονιάκ ποιότητας
6 κουταλάκια γλυκού, σόδα μαγειρική
6 κουταλάκια κανέλα σκόνη
2 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
ξύσμα 6 πορτοκαλιών
ξύσμα 6 λεμονιών
6 κιλά φαρίνα
2 κρασοπότηρα σουσάμι, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1.Διαλύουμε την σόδα με τον χυμό του πορτοκαλιού για να αφρίσει και να καθαρίσει.
2.Κατόπιν ανακατεύουμε όλα τα υλικά που αναγράφονται, πλην του σουσαμιού.
3.Παίρνουμε ένα ανάλογο ταψί και λαδώνουμε τον πάτο και τα πλευρά του. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε το υλικό ισομερώς, σε όλη την επιφάνειά του.
4.Πασπαλίζουμε με το σουσάμι την επιφάνεια του υλικού και ψήνουμε στους 170 βαθμούς του φούρνου, περίπου για μία ώρα.
5.Δεν χρειάζεται αναποδογύρισμα, κατά το ψήσιμο.
6.Συμβουλή:
7.Προσοχή στο πάχος του υλικού διότι το πολύ παχύ θα λασπώσει, το δε πολύ λεπτό θα ξεραθεί και δεν θα φουσκώσει.
8.Μπορεί να γίνει και με μαργαρίνη, ή και αλάδωτο με ταχίνι, όχι όμως με ελαιόλαδο.