6 φλυτζάνια τσαγιού, καλαμποκέλαιο | |
9 φλυτζάνια τσαγιού, ζάχαρη | |
6 φλυτζάνια τσαγιού, φρέσκο χυμό πορτοκάλι | |
6 φλυτζάνια τσαγιού, κομμένη σταφίδα της προτιμήσεώς μας ή ανάκατη | |
2 φλυτζάνι τσαγιού, καρυδόψιχα | |
2 φλυτζάνι τσαγιού, αμυγδαλόψιχα | |
3 φλυτζάνι τσαγιού, κονιάκ ποιότητας | |
6 κουταλάκια γλυκού, σόδα μαγειρική | |
6 κουταλάκια κανέλα σκόνη | |
2 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη | |
ξύσμα 6 πορτοκαλιών | |
ξύσμα 6 λεμονιών | |
6 κιλά φαρίνα | |
2 κρασοπότηρα σουσάμι, για το γαρνίρισμα |
1. | Διαλύουμε την σόδα με τον χυμό του πορτοκαλιού για να αφρίσει και να καθαρίσει. |
2. | Κατόπιν ανακατεύουμε όλα τα υλικά που αναγράφονται, πλην του σουσαμιού. |
3. | Παίρνουμε ένα ανάλογο ταψί και λαδώνουμε τον πάτο και τα πλευρά του. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε το υλικό ισομερώς, σε όλη την επιφάνειά του. |
4. | Πασπαλίζουμε με το σουσάμι την επιφάνεια του υλικού και ψήνουμε στους 170 βαθμούς του φούρνου, περίπου για μία ώρα. |
5. | Δεν χρειάζεται αναποδογύρισμα, κατά το ψήσιμο. |
6. | Συμβουλή: |
7. | Προσοχή στο πάχος του υλικού διότι το πολύ παχύ θα λασπώσει, το δε πολύ λεπτό θα ξεραθεί και δεν θα φουσκώσει. |
8. | Μπορεί να γίνει και με μαργαρίνη, ή και αλάδωτο με ταχίνι, όχι όμως με ελαιόλαδο. |