15 ποτήρια νερό | |
15 ποτήρια πορτοκαλάδα | |
6 κιλά σιμιγδάλι ψιλό | |
4 και 1/2 κιλά σιμιγδάλι χονδρό | |
3 και 1/2 κιλά ζάχαρη | |
100 γραμμ. αμμωνία | |
400 γραμμ. μπέικιν πάουτερ | |
2 κουταλάκια γλυκού βανίλια | |
Για το σιρόπι: | |
6 κιλά ζάχαρη | |
8 κιλά νερό | |
2 λεμόνια ολόκληρα, για την μυρουδιά |
1. | Ανακατώνουμε όλα τα υλικά καλά και μοιράζουμε το υλικό σε ανάλογη λαμαρίνα. |
2. | Ψήνουμε για 50´ λεπτά στο φούρνο, σε 170 βαθμούς. |
3. | Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας. |
4. | Μόλις κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι. |
5. | Το βράζουμε για 10´ λεπτά και το ρίχνουμε στην επιφάνεια του κρύου σάμαλι, με προσοχή μην το πληγώσουμε. |
6. | Μπορούμε μέσα στο σιρόπι να ρίξουμε και λίγη βανίλια, αν θέλουμε. |