Υλικά

15 ποτήρια νερό
15 ποτήρια πορτοκαλάδα
6 κιλά σιμιγδάλι ψιλό
4 και 1/2 κιλά σιμιγδάλι χονδρό
3 και 1/2 κιλά ζάχαρη
100 γραμμ. αμμωνία
400 γραμμ. μπέικιν πάουτερ
2 κουταλάκια γλυκού βανίλια
Για το σιρόπι:
6 κιλά ζάχαρη
8 κιλά νερό
2 λεμόνια ολόκληρα, για την μυρουδιά

Εκτέλεση

1.Ανακατώνουμε όλα τα υλικά καλά και μοιράζουμε το υλικό σε ανάλογη λαμαρίνα.
2.Ψήνουμε για 50´ λεπτά στο φούρνο, σε 170 βαθμούς.
3.Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας.
4.Μόλις κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι.
5.Το βράζουμε για 10´ λεπτά και το ρίχνουμε στην επιφάνεια του κρύου σάμαλι, με προσοχή μην το πληγώσουμε.
6.Μπορούμε μέσα στο σιρόπι να ρίξουμε και λίγη βανίλια, αν θέλουμε.