
| 15 ποτήρια νερό | |
| 15 ποτήρια πορτοκαλάδα | |
| 6 κιλά σιμιγδάλι ψιλό | |
| 4 και 1/2 κιλά σιμιγδάλι χονδρό | |
| 3 και 1/2 κιλά ζάχαρη | |
| 100 γραμμ. αμμωνία | |
| 400 γραμμ. μπέικιν πάουτερ | |
| 2 κουταλάκια γλυκού βανίλια | |
| Για το σιρόπι: | |
| 6 κιλά ζάχαρη | |
| 8 κιλά νερό | |
| 2 λεμόνια ολόκληρα, για την μυρουδιά |
| 1. | Ανακατώνουμε όλα τα υλικά καλά και μοιράζουμε το υλικό σε ανάλογη λαμαρίνα. |
| 2. | Ψήνουμε για 50´ λεπτά στο φούρνο, σε 170 βαθμούς. |
| 3. | Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας. |
| 4. | Μόλις κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι. |
| 5. | Το βράζουμε για 10´ λεπτά και το ρίχνουμε στην επιφάνεια του κρύου σάμαλι, με προσοχή μην το πληγώσουμε. |
| 6. | Μπορούμε μέσα στο σιρόπι να ρίξουμε και λίγη βανίλια, αν θέλουμε. |