
| 100 μερίδες ψάρι της επιλογής μας5 μερίδες ψάρι της επιλογής μας | |
| 5 κιλά κρεμμύδι χονδροκομμένο6 κρεμμύδια μέτρια χονδροκομμένα | |
| 1 νεροπότηρο σκόρδα χονδροκομμένα5 δόντια σκόρδα χονδροκομμένα | |
| 2 κιλά λάδι1/2 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι | |
| 4 νεροπότηρα μαϊντανό ψιλοκομμένο1 νεροπότηρο μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
| 1 ½ κιλό κρασί λευκό1 φλυτζάνι του καφέ, κρασί λευκό | |
| 500 γρ. ντοματοπολτό ή 1 κιλό φυσικό χυμό λεμονιού1 κουταλιά φαγητού κοφτή, ντοματοπολτό ή 1 φλυτζάνι του καφέ φυσικό χυμό λεμονιού | |
| 1 κρασοπότηρο ρίγανη1 κουταλιά φαγητού κοφτή, ρίγανη |
| 1. | Έχουμε τα ψάρια, εγκαίρως, ξεπαγωμένα (αν είναι στην κατάψυξη), καθαρισμένα και κομμένα μερίδες, είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα. |
| 2. | Παίρνουμε ανάλογη λαμαρίνα (ταψιά ρηχά) ώστε να χωρέσουν τα ψάρια μας και μοιράζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό εξίσου στην καθεμία. |
| 3. | Στρώνουμε από πάνω τα ψάρια. |
| 4. | Διαλύουμε τον ντοματοπολτό μέσα στο κρασί και περιχύνουμε στην κάθε λαμαρίνα εξίσου. |
| 5. | Εάν τα θέλουμε λευκά παραλείπουμε τον ντοματοπολτό και ρίχνουμε το λεμόνι με το κρασί. |
| 6. | Μοιράζουμε και το λάδι στην κάθε λαμαρίνα εξίσου. |
| 7. | Τέλος ραίνουμε με την ρίγανη και φουρνίζουμε. |
| 8. | Έτσι! τόσο απλά! |
| 9. | Συμβουλή: |
| 10. | Μπορούμε να κάνουμε κάθε είδος ψαριού με τον ίδιο απλό τρόπο. |
| 11. | Ακόμη μπορούμε, όταν έχουμε όρεξη, να μαρινάρουμε τα ψάρια με τρόπο της επιλογής μας. |