Υλικά

100 μερίδες ψάρι της επιλογής μας5 μερίδες ψάρι της επιλογής μας
5 κιλά κρεμμύδι χονδροκομμένο6 κρεμμύδια μέτρια χονδροκομμένα
1 νεροπότηρο σκόρδα χονδροκομμένα5 δόντια σκόρδα χονδροκομμένα
2 κιλά λάδι1/2 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
4 νεροπότηρα μαϊντανό ψιλοκομμένο1 νεροπότηρο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ½ κιλό κρασί λευκό1 φλυτζάνι του καφέ, κρασί λευκό
500 γρ. ντοματοπολτό ή 1 κιλό φυσικό χυμό λεμονιού1 κουταλιά φαγητού κοφτή, ντοματοπολτό ή 1 φλυτζάνι του καφέ φυσικό χυμό λεμονιού
1 κρασοπότηρο ρίγανη1 κουταλιά φαγητού κοφτή, ρίγανη

Εκτέλεση

1.Έχουμε τα ψάρια, εγκαίρως, ξεπαγωμένα (αν είναι στην κατάψυξη), καθαρισμένα και κομμένα μερίδες, είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα.
2.Παίρνουμε ανάλογη λαμαρίνα (ταψιά ρηχά) ώστε να χωρέσουν τα ψάρια μας και μοιράζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό εξίσου στην καθεμία.
3.Στρώνουμε από πάνω τα ψάρια.
4.Διαλύουμε τον ντοματοπολτό μέσα στο κρασί και περιχύνουμε στην κάθε λαμαρίνα εξίσου.
5.Εάν τα θέλουμε λευκά παραλείπουμε τον ντοματοπολτό και ρίχνουμε το λεμόνι με το κρασί.
6.Μοιράζουμε και το λάδι στην κάθε λαμαρίνα εξίσου.
7.Τέλος ραίνουμε με την ρίγανη και φουρνίζουμε.
8.Έτσι! τόσο απλά!
9.Συμβουλή:
10.Μπορούμε να κάνουμε κάθε είδος ψαριού με τον ίδιο απλό τρόπο.
11.Ακόμη μπορούμε, όταν έχουμε όρεξη, να μαρινάρουμε τα ψάρια με τρόπο της επιλογής μας.