
| 3 κιλά Ρεβύθια300 γραμμ. Ρεβύθια | |
| 5 μεγάλα κρεμμύδια ξερά1 μέτριο κρεμμύδι ξερά | |
| 4 καρότα1 μικρό καρότο | |
| 4 κολοκυθάκια1 μικρό κολοκυθάκι | |
| 4 σκελίδες σκόρδο2 σκελίδες σκόρδο | |
| 1 μπέικιν πάουντερλίγο μπέικιν πάουντερ | |
| 1 ποτήρι λάδι2 ουζοπότηρα λάδι | |
| 150 γραμμ. μαϊντανόλίγο μαϊντανό | |
| 150 γραμμ. δυόσμολίγο δυόσμο | |
| 2 ποτήρια αλεύρι, (αντί για αλεύρι μπορούμε να βάλουμε 3 πατάτες μέτριες, βρασμένες η άβραστες στον τρίφτη)λίγο αλεύρι, (αντί για αλεύρι μπορούμε να βάλουμε 1 πατάτα μέτρια, βρασμένη ή άβραστη στον τρίφτη) | |
| 6 αυγά, (όταν θέλουμε νηστήσιμα δεν βάζουμε αυγά)1 αυγό, (όταν θέλουμε νηστήσιμα δεν βάζουμε αυγό) |
| 1. | Από την προηγούμενη ημέρα μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό αλατόνερο, για 10 τουλάχιστον ώρες. |
| 2. | Την επομένη ημέρα αλέθουμε τα ρεβύθια στο μπλέντερ (προσοχή όχι πολτό). |
| 3. | Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά. |
| 4. | Τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε ή ψήνουμε στον φούρνο. |