Υλικά

3 κιλά Ρεβύθια300 γραμμ. Ρεβύθια
5 μεγάλα κρεμμύδια ξερά1 μέτριο κρεμμύδι ξερά
4 καρότα1 μικρό καρότο
4 κολοκυθάκια1 μικρό κολοκυθάκι
4 σκελίδες σκόρδο2 σκελίδες σκόρδο
1 μπέικιν πάουντερλίγο μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι λάδι2 ουζοπότηρα λάδι
150 γραμμ. μαϊντανόλίγο μαϊντανό
150 γραμμ. δυόσμολίγο δυόσμο
2 ποτήρια αλεύρι, (αντί για αλεύρι μπορούμε να βάλουμε 3 πατάτες μέτριες, βρασμένες η άβραστες στον τρίφτη)λίγο αλεύρι, (αντί για αλεύρι μπορούμε να βάλουμε 1 πατάτα μέτρια, βρασμένη ή άβραστη στον τρίφτη)
6 αυγά, (όταν θέλουμε νηστήσιμα δεν βάζουμε αυγά)1 αυγό, (όταν θέλουμε νηστήσιμα δεν βάζουμε αυγό)

Εκτέλεση

1.Από την προηγούμενη ημέρα μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό αλατόνερο, για 10 τουλάχιστον ώρες.
2.Την επομένη ημέρα αλέθουμε τα ρεβύθια στο μπλέντερ (προσοχή όχι πολτό).
3.Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά.
4. Τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε ή ψήνουμε στον φούρνο.