3 κιλά Ρεβύθια300 γραμμ. Ρεβύθια | |
5 μεγάλα κρεμμύδια ξερά1 μέτριο κρεμμύδι ξερά | |
4 καρότα1 μικρό καρότο | |
4 κολοκυθάκια1 μικρό κολοκυθάκι | |
4 σκελίδες σκόρδο2 σκελίδες σκόρδο | |
1 μπέικιν πάουντερλίγο μπέικιν πάουντερ | |
1 ποτήρι λάδι2 ουζοπότηρα λάδι | |
150 γραμμ. μαϊντανόλίγο μαϊντανό | |
150 γραμμ. δυόσμολίγο δυόσμο | |
2 ποτήρια αλεύρι, (αντί για αλεύρι μπορούμε να βάλουμε 3 πατάτες μέτριες, βρασμένες η άβραστες στον τρίφτη)λίγο αλεύρι, (αντί για αλεύρι μπορούμε να βάλουμε 1 πατάτα μέτρια, βρασμένη ή άβραστη στον τρίφτη) | |
6 αυγά, (όταν θέλουμε νηστήσιμα δεν βάζουμε αυγά)1 αυγό, (όταν θέλουμε νηστήσιμα δεν βάζουμε αυγό) |
1. | Από την προηγούμενη ημέρα μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό αλατόνερο, για 10 τουλάχιστον ώρες. |
2. | Την επομένη ημέρα αλέθουμε τα ρεβύθια στο μπλέντερ (προσοχή όχι πολτό). |
3. | Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά. |
4. | Τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε ή ψήνουμε στον φούρνο. |