Υλικά

45 κιλά πατάτες μετρίου μεγέθους, καθαρισμένες και κομμένες μπουκιές10 πατάτες μετρίου μεγέθους, καθαρισμένες και κομμένες μπουκιές, (περίπου 2 κιλά)
10 γάλατα εβαπορέ½ φλυτζάνι τσαγιού, γάλα εβαπορέ
300 γραμμ. χυμό λεμόνι2 κουταλιές φαγητού, χυμό λεμόνι
2 ½ κιλά λάδι½ φλυτζάνι τσαγιού, λάδι
1 κρασοπότηρο αλάτιαλάτι
2 κουταλιές ρίγανη (προαιρετικά)λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
1 κουταλιά γλυκού κουρκουμάλίγο κουρκουμά

Εκτέλεση

1.Βράζουμε τις πατάτες σε νταβαδάκι ή στον αέρα, πολύ καλά.
2.Αφού βράσουν -αυτό το διαπιστώνουμε όταν με το πιρούνι καρφώσουμε μερικές και βλέπουμε ότι δεν κρατιούνται επάνω του αλλά πέφτουν- τις κατεβάζουμε από την φωτιά.
3.Στραγγίζουμε από τα νερά και τις ρίχνουμε όλες σε μία λεκάνη ανάλογη.
4.Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ, μέχρι να γίνει ένας ομογενοποιημένος πολτός.
5.Δοκιμάζουμε τη γεύση διορθώνοντας με ό,τι έχει ανάγκη.
6.Προσοχή, αν χρειασθεί, δεν ρίχνουμε παγωμένο νερό αλλά ζεστό γιατί θα σβολιάσει.
7.Σερβίρεται ζεστός καθώς και κρύος με ψητά και τηγανητά φαγητά κατά τις προτιμήσεις μας.
8.Συμβουλή:
9.Γαρνίρεται με ψιλοκομμένο μαϊδανό.