
| 45 κιλά πατάτες μετρίου μεγέθους, καθαρισμένες και κομμένες μπουκιές10 πατάτες μετρίου μεγέθους, καθαρισμένες και κομμένες μπουκιές, (περίπου 2 κιλά) | |
| 10 γάλατα εβαπορέ½ φλυτζάνι τσαγιού, γάλα εβαπορέ | |
| 300 γραμμ. χυμό λεμόνι2 κουταλιές φαγητού, χυμό λεμόνι | |
| 2 ½ κιλά λάδι½ φλυτζάνι τσαγιού, λάδι | |
| 1 κρασοπότηρο αλάτιαλάτι | |
| 2 κουταλιές ρίγανη (προαιρετικά)λίγη ρίγανη (προαιρετικά) | |
| 1 κουταλιά γλυκού κουρκουμάλίγο κουρκουμά |
| 1. | Βράζουμε τις πατάτες σε νταβαδάκι ή στον αέρα, πολύ καλά. |
| 2. | Αφού βράσουν -αυτό το διαπιστώνουμε όταν με το πιρούνι καρφώσουμε μερικές και βλέπουμε ότι δεν κρατιούνται επάνω του αλλά πέφτουν- τις κατεβάζουμε από την φωτιά. |
| 3. | Στραγγίζουμε από τα νερά και τις ρίχνουμε όλες σε μία λεκάνη ανάλογη. |
| 4. | Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ, μέχρι να γίνει ένας ομογενοποιημένος πολτός. |
| 5. | Δοκιμάζουμε τη γεύση διορθώνοντας με ό,τι έχει ανάγκη. |
| 6. | Προσοχή, αν χρειασθεί, δεν ρίχνουμε παγωμένο νερό αλλά ζεστό γιατί θα σβολιάσει. |
| 7. | Σερβίρεται ζεστός καθώς και κρύος με ψητά και τηγανητά φαγητά κατά τις προτιμήσεις μας. |
| 8. | Συμβουλή: |
| 9. | Γαρνίρεται με ψιλοκομμένο μαϊδανό. |