Υλικά

9 κιλά πατάτες κομμένες σε κύβους ½ κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
3 κιλά κρεμμύδια ψιλοκομμένα1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κιλά καρότα σε κύβους2 καρότα σε κύβους
2 κρασοπότηρο μαϊντανό ψιλοκομμένονλίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κρασοπότηρα δυόσμο ψιλοκομμένονλίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο αλάτι ψιλόαλάτι ψιλό
1 κιλό από κάποιο ζυμαρικό προαιρετικά, (κριθαράκι, κοφτό μακαρονάκι, ρύζι, ρυζότο, κ.λπ.)1 κρασοπότηρο ταχίνι
1 κιλό ταχίνιλίγο χυμό λεμονιού
2 νεροπότηρα χυμό λεμονιούνερό, όσο χρειασθεί

Εκτέλεση

1.Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομματάκια-κύβους, όλα τα υλικά.
2.Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στο ανάλογο σκεύος, πλην το ζυμαρικό.
3.Προσθέτουμε νερό ίσαπου να σκεπασθούν καλά.
4.Βάζουμε το σκεύος στην φωτιά και αφήνουμε να βράσουν καλά, περίπου μία ώρα.
5.Όταν βράσουν προσθέτουμε το ζυμαρικό, εφόσον το επιθυμούμε, το αλάτι και τον χυμό του λεμονιού.
6.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ενώ ανακατεύουμε συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ταχίνι σαν μια λεπτή κλωστή και συνεχή ροή μέχρι τέλους.
7.Δοκιμάζουμε τη γεύση, διορθώνουμε και σερβίρουμε ζεστή.
8.Συμβουλή:
9.Όταν τη θέλουμε λαδερή, τότε ρίχνουμε το λάδι πριν να βράσει καλά και παραλείπουμε το ταχίνι στο τέλος.
10.Εάν ρίξουμε κάποιο ζυμαρικό, τότε πρέπει να γνωρίζουμε ότι όση περισσότερη ώρα μένει τόσο απορροφάει τα υγρά και η σούπα μας δένει και χάνει τη ρευστότητά της.
11.Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να προσθέσουμε νερό ζεστό και να την αραιώσουμε.