
| 9 κιλά πατάτες κομμένες σε κύβους ½ κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους | |
| 3 κιλά κρεμμύδια ψιλοκομμένα1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
| 3 κιλά καρότα σε κύβους2 καρότα σε κύβους | |
| 2 κρασοπότηρο μαϊντανό ψιλοκομμένονλίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο | |
| 2 κρασοπότηρα δυόσμο ψιλοκομμένονλίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο | |
| 1 κρασοπότηρο αλάτι ψιλόαλάτι ψιλό | |
| 1 κιλό από κάποιο ζυμαρικό προαιρετικά, (κριθαράκι, κοφτό μακαρονάκι, ρύζι, ρυζότο, κ.λπ.)1 κρασοπότηρο ταχίνι | |
| 1 κιλό ταχίνιλίγο χυμό λεμονιού | |
| 2 νεροπότηρα χυμό λεμονιούνερό, όσο χρειασθεί |
| 1. | Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομματάκια-κύβους, όλα τα υλικά. |
| 2. | Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στο ανάλογο σκεύος, πλην το ζυμαρικό. |
| 3. | Προσθέτουμε νερό ίσαπου να σκεπασθούν καλά. |
| 4. | Βάζουμε το σκεύος στην φωτιά και αφήνουμε να βράσουν καλά, περίπου μία ώρα. |
| 5. | Όταν βράσουν προσθέτουμε το ζυμαρικό, εφόσον το επιθυμούμε, το αλάτι και τον χυμό του λεμονιού. |
| 6. | Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ενώ ανακατεύουμε συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ταχίνι σαν μια λεπτή κλωστή και συνεχή ροή μέχρι τέλους. |
| 7. | Δοκιμάζουμε τη γεύση, διορθώνουμε και σερβίρουμε ζεστή. |
| 8. | Συμβουλή: |
| 9. | Όταν τη θέλουμε λαδερή, τότε ρίχνουμε το λάδι πριν να βράσει καλά και παραλείπουμε το ταχίνι στο τέλος. |
| 10. | Εάν ρίξουμε κάποιο ζυμαρικό, τότε πρέπει να γνωρίζουμε ότι όση περισσότερη ώρα μένει τόσο απορροφάει τα υγρά και η σούπα μας δένει και χάνει τη ρευστότητά της. |
| 11. | Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να προσθέσουμε νερό ζεστό και να την αραιώσουμε. |