
| 65 κιλά πατάτες10 πατάτες (περίπου 2 κιλά) | |
| 2 κιλά λάδι½ φλυτζάνι τσαγιού, λάδι | |
| 1 νεροπότηρο ψιλοκομμένο σκόρδο3 δόντια, ψιλοκομμένο σκόρδο | |
| 1 κρασοπότηρο ρίγανηλίγη ρίγανη | |
| 1 κρασοπότηρο φύλλα βάγια5 φύλλα βάγια | |
| 1 κιλό φυσικό χυμό λεμόνι1 φλυτζάνι καφέ, φυσικό χυμό λεμόνι | |
| 2 μονόχουφτες αλάτιαλάτι | |
| 1 ½ κιλό φυσικό χυμό πορτοκάλι1 φλυτζάνι καφέ, φυσικό χυμό πορτοκάλι |
| 1. | Καθαρίζουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες, (μακρόστενες μεγάλες μπουκιές). |
| 2. | Τις μοιράζουμε σε ανάλογη λαμαρίνα. |
| 3. | Προσοχή ο όγκος της στρώσεως δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 7 πόντους, διότι οι πατάτες δεν θα ξεροψηθούν και θα είναι σαν βραστές. |
| 4. | Κατόπιν ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατώνουμε καλά. |
| 5. | Στρώνουμε τις πατάτες ισομερώς, σε όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας και φουρνίζουμε. |
| 6. | Μετά μισή ώρα ανακατώνουμε με προσοχή- μην τις διαλύσουμε- και αν χρειασθεί επαναλαμβάνουμε. |
| 7. | Ψήνονται σε μία ώρα και σερβίρονται ζεστές. |