Υλικά

65 κιλά πατάτες10 πατάτες (περίπου 2 κιλά)
2 κιλά λάδι½ φλυτζάνι τσαγιού, λάδι
1 νεροπότηρο ψιλοκομμένο σκόρδο3 δόντια, ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κρασοπότηρο ρίγανηλίγη ρίγανη
1 κρασοπότηρο φύλλα βάγια5 φύλλα βάγια
1 κιλό φυσικό χυμό λεμόνι1 φλυτζάνι καφέ, φυσικό χυμό λεμόνι
2 μονόχουφτες αλάτιαλάτι
1 ½ κιλό φυσικό χυμό πορτοκάλι1 φλυτζάνι καφέ, φυσικό χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

1.Καθαρίζουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες, (μακρόστενες μεγάλες μπουκιές).
2.Τις μοιράζουμε σε ανάλογη λαμαρίνα.
3.Προσοχή ο όγκος της στρώσεως δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 7 πόντους, διότι οι πατάτες δεν θα ξεροψηθούν και θα είναι σαν βραστές.
4.Κατόπιν ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατώνουμε καλά.
5.Στρώνουμε τις πατάτες ισομερώς, σε όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας και φουρνίζουμε.
6.Μετά μισή ώρα ανακατώνουμε με προσοχή- μην τις διαλύσουμε- και αν χρειασθεί επαναλαμβάνουμε.
7.Ψήνονται σε μία ώρα και σερβίρονται ζεστές.