Υλικά

Για τη γέμιση.Για την γέμιση.
4 ½ κιλά, καβουροδαγκάνες (μπορεί και με πολύ λιγότερη ποσότητα)300 γραμμ., καβουροδαγκάνες
8 κιλά, ρύζι καρολίνα1 νεροπότηρο ρύζι καρολίνα
4 κιλά, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ξηρό ή φρέσκο1 νεροπότηρο σχεδόν, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ξηρό ή φρέσκο
αλάτιαλάτι
4 νεροπότηρα δυόσμο (Προσοχή όχι άλλα μυρωδικά όπως άνηθο, μαϊντανό κλπ.)½ νεροπότηρο δυόσμο (Προσοχή όχι άλλα μυρωδικά όπως άνηθο, μαϊντανό κλπ.)
3 ½ κιλά, λάδι1 κρασοπότηρο λάδι
Για την κρέμα.Για την κρέμα.
2 κιλά, γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο αγελαδινό-πρόβειο½ ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο αγελαδινό-πρόβειο
5 αυγά1 αυγό
Αλάτιαλάτι
4 κρασοπότηρα λάδι1 κρασοπότηρο λάδι
3 λεμόνια1 λεμόνι

Εκτέλεση

1.Κρέμα Παπούδας.
2.Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αυγό, το λάδι, το αλάτι και τα χτυπάμε καλά.
3.Η γεύση πρέπει να είναι υπόξινη, αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο λεμόνι.
4.Η υφή να είναι παχύρευστη.
5.Γέμιση.
6.Παίρνουμε τις καβουροδαγκάνες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια πριν ξεπαγώσουν καλά.
7.Τις καβουρδίζουμε με λάδι και αλάτι, αρκετή ώρα, μέχρι ν᾽ αλλάξει το χρώμα τους.
8.Μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί, (προσοχή όχι από την αρχή το κρεμμύδι γιατί μαυρίζει).
9.Προσθέτουμε το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
10.Μετά βάζουμε το ρύζι, το αφήνουμε να πάρει δυο βράσεις και στο τέλος μόλις σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον δυόσμο.
11.Αδειάζουμε το υλικό-γέμιση σε πυρέξ ή σε ταψί. Προσοχή η γέμιση να μην υπερβαίνει τους 4 πόντους το πολύ.
12.Τέλος βάζουμε από πάνω, μια λεπτή στρώση μείγμα-κρέμας, που έχουμε ήδη έτοιμη, στο ρύζι και ραντίζουμε με λάδι.
13.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο, για μία ώρα, ώσπου να ροδίσει (80° c κάτω- 130° c πάνω ) και σερβίρεται ζεστό.
14.Συμβουλή:
15.Προσοχή, όλα μαζί τα υλικά να μην φτάνουν μέχρι πάνω στο χείλος του πυρέξ ή του ταψιού, για να μην χυθούν λάδια.
16.Για μια καλή επιτυχία, το ρύζι πρέπει να είναι σπυρωτό μετά το ψήσιμο.