
| 6 νεροπότηρα σόγια κιμά½ νεροπότηρο σόγια κιμά. | |
| 4 νεροπότηρα σιμιγδάλι ψιλό1 κρασοπότηρο σιμιγδάλι ψιλό. | |
| 3 νεροπότηρα λάδι½ κρασοπότηρο λάδι. | |
| 3 νεροπότηρα ταχίνι½ κρασοπότηρο ταχίνι. | |
| 1 κουταλάκι γλυκού ξύδι½ κουταλάκι γλυκού ξύδι. | |
| 4 νεροπότηρα χυμό σόδα, ή 4 μπαλάκια μαγιά μπύρας½ νεροπότηρο χυμό σόδα, η λίγη μαγιά μπύρας. | |
| 1 κουταλιά φαγητού αλάτιΑλάτι | |
| 4 κιλά αλεύρι για κάθε χρήση και όσο πάρειΑλεύρι για κάθε χρήση όσο πάρει. | |
| 1 νεροπότηρο σουσάμι, για το γαρνίρισμαΛίγο σουσάμι, για το γαρνίρισμα. | |
| νερό όσο χρειασθείΝερό όσο χρειασθεί. |
| 1. | Σε ανάλογη κατσαρόλα βράζουμε για 10´ τη σόγια και αφού σβήσουμε την φωτιά την αφήνουμε για 30´περίπου να μουλιάσει καλά. |
| 2. | Στραγγίζουμε και στείβουμε πολύ καλά τη σόγια να φύγουν τελείως τα υγρά της. |
| 3. | Σε ανάλογη λεκάνη ρίχνουμε την μαγιά διαλυμένη σε λίγο νερό και όλα τα υλικά, πλην το αλεύρι και το σουσάμι. |
| 4. | Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας αλεύρι με προσοχή, μέχρι να γίνει μια απαλή και εύπλαστη ζύμη. |
| 5. | Πλάθουμε μπουρεκάκια σε μέγεθος και σχήμα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. |
| 6. | Τοποθετούμε σε ανάλογο λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε το κάθε ένα μπουρεκάκι με σουσάμι. |
| 7. | Ψήνουμε σε φούρνο, για 45´. |
| 8. | Σερβίρονται ζεστά αλλά και κρύα. |
| 9. | Συμβουλή: |
| 10. | Όταν τα θέλουμε αλάδωτα απλά δεν βάζουμε το λάδι. |