Υλικά

30 κιλά, διάφορα λαχανικά, π.χ. μπιζέλια, πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια μέτρια, μελιτζάνες, πιπεριές κ.λπ.1 κιλό, διάφορα λαχανικά, π.χ. μπιζέλια, πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια μέτρια, μελιτζάνες, πιπεριές κ.λπ.
5 κιλά κρεμμύδια ξερά ή 8 κιλά φρέσκα (χλωρά), ψιλοκομμένα.3 κρεμμύδια ξερά ή 5 φρέσκα (χλωρά), ψιλοκομμένα
1 μπύρα (330 μλ.).λίγη μπύρα, ποτό
Αλεύρι, όσο πάρει.αλεύρι, όσο πάρει
Αλάτιαλάτι
Ρίγανη.ρίγανη
Μαϊντανό.μαϊντανό
Αλεύρι για το τηγάνισμα.αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1.Βράζουμε για λίγο (όχι να λιώσουν, απλά να κρατάνε) τις πατάτες, τα καρότα και τα μπιζέλια.
2.Μόλις βράσουν, τα αλέθουμε στο μπλέντερ συν τα κολοκύθια ωμά.
3.Προσοχή μην γίνουν τελείως πολτός, αλλά μικρά κομματάκια.
4.Σε ένα μεγάλο τηγάνι αχνίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά, που περάσαμε στο μπλέντερ.
5.Μετά ρίχνουμε την μπύρα, το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
6.Αν βγει χυλός, με ένα κουτάλι ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε.
7.Αν πετύχουμε μια σταθερή καλή ζύμη, πλάθουμε μπιφτεκάκια. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε.
8.Μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο με την ησυχία μας.
9.Συμβουλή:
10.Μπορούμε όλα τα υλικά να μην τα βράσουμε και να τα ψιλοκόψουμε στον τρίφτη. Θα έχουμε το ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα.