
| 30 κιλά, διάφορα λαχανικά, π.χ. μπιζέλια, πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια μέτρια, μελιτζάνες, πιπεριές κ.λπ.1 κιλό, διάφορα λαχανικά, π.χ. μπιζέλια, πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια μέτρια, μελιτζάνες, πιπεριές κ.λπ. | |
| 5 κιλά κρεμμύδια ξερά ή 8 κιλά φρέσκα (χλωρά), ψιλοκομμένα.3 κρεμμύδια ξερά ή 5 φρέσκα (χλωρά), ψιλοκομμένα | |
| 1 μπύρα (330 μλ.).λίγη μπύρα, ποτό | |
| Αλεύρι, όσο πάρει.αλεύρι, όσο πάρει | |
| Αλάτιαλάτι | |
| Ρίγανη.ρίγανη | |
| Μαϊντανό.μαϊντανό | |
| Αλεύρι για το τηγάνισμα.αλεύρι για το τηγάνισμα |
| 1. | Βράζουμε για λίγο (όχι να λιώσουν, απλά να κρατάνε) τις πατάτες, τα καρότα και τα μπιζέλια. |
| 2. | Μόλις βράσουν, τα αλέθουμε στο μπλέντερ συν τα κολοκύθια ωμά. |
| 3. | Προσοχή μην γίνουν τελείως πολτός, αλλά μικρά κομματάκια. |
| 4. | Σε ένα μεγάλο τηγάνι αχνίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά, που περάσαμε στο μπλέντερ. |
| 5. | Μετά ρίχνουμε την μπύρα, το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. |
| 6. | Αν βγει χυλός, με ένα κουτάλι ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε. |
| 7. | Αν πετύχουμε μια σταθερή καλή ζύμη, πλάθουμε μπιφτεκάκια. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε. |
| 8. | Μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο με την ησυχία μας. |
| 9. | Συμβουλή: |
| 10. | Μπορούμε όλα τα υλικά να μην τα βράσουμε και να τα ψιλοκόψουμε στον τρίφτη. Θα έχουμε το ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα. |