1. | Βλέπε Φασολάκια φρέσκα -παρόμοια-. |
2. | Συμβουλή: |
3. | Τα μπιζέλια μαγειρεύονται με τον φλοιό τους, όπως και τα φασολάκια, όταν είναι τρυφερά ακόμη. Aν μεγαλώσουν ξυλιάζουν και δεν τρώγονται. |
4. | Πρέπει να μαζεύονται πολύ νωρίς, πριν σκληρύνει το κέλυφός τους και στο καθάρισμα να γίνεται καλός έλεγχος μήπως υπάρξει κάποιο τραχύ να το πετάξουμε. |
5. | Το βράσιμό τους διαρκεί μία ώρα. |
6. | Τρώγονται με ντοματοπολτό όσο και λευκά χωρίς ντομάτα. |