Εκτέλεση

1.Βλέπε Φασολάκια φρέσκα -παρόμοια-.
2.Συμβουλή:
3.Τα μπιζέλια μαγειρεύονται με τον φλοιό τους, όπως και τα φασολάκια, όταν είναι τρυφερά ακόμη. Aν μεγαλώσουν ξυλιάζουν και δεν τρώγονται.
4.Πρέπει να μαζεύονται πολύ νωρίς, πριν σκληρύνει το κέλυφός τους και στο καθάρισμα να γίνεται καλός έλεγχος μήπως υπάρξει κάποιο τραχύ να το πετάξουμε.
5.Το βράσιμό τους διαρκεί μία ώρα.
6.Τρώγονται με ντοματοπολτό όσο και λευκά χωρίς ντομάτα.