Υλικά

40 κρόκους αυγών2 κρόκους αυγών
1 ½ κουταλιά φαγητού τριμμένο μοσχοκάρυδολίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 φλυτζάνι του καφέ αλάτι ψιλόαλάτι ψιλό
½ κιλό λάδι1 ρακοπότηρο λάδι
10 κουτιά γάλα άγλυκο εβαπορέ και 12 νερό (για το αραίωμα)1 κουτί γάλα άγλυκο εβαπορέ και 1 νερό (για το αραίωμα)
1 κιλό τυρί φέτα, τριμμένο½ φλυτζάνι τσαγιού, τυρί φέτα τριμμένο
½ κιλό κεφαλοτύρι ή κασέρι τριμμένολίγο κεφαλοτύρι ή κασέρι τριμμένο
600 γραμμ. νισεστέ50 γραμμ. νισεστέ

Εκτέλεση

1.Μέσα σε ένα κατάλληλο σκεύος ρίχνουμε όλα τα ανωτέρω υλικά πλην του νισεστέ και 3 κουτιά νερού. Βάζουμε το σκεύος στη φωτιά και ανακατεύουμε στην αρχή αραιά και εν συνεχεία πιο πυκνά, να μην κολλήσει.
2.Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νισεστέ και τα 3 κουτιά κρύου νερού (προσοχή όχι ζεστό νερό-θερμοκρασία δωματίου). Τα χτυπάμε με ένα σύρμα για να λιώσει το νισεστέ, καλά.
3.Όταν κάψει (όχι να βράζει) καλά το σκεύος, ρίχνουμε (μέσον μιας σίτας) σιγά-σιγά μέσα το διαλυμένο νισεστέ, ανακατεύοντας συνέχεια και αμέσως θα πήξει, γι’ αυτό προσέχουμε τη φωτιά να μην μας σφίξει πολύ, αλλά να γίνει ρευστή κρέμα.
4.Αυτή η μπεσαμέλ απλώνεται πάνω από μουσακά, παστίτσιο, ογκραντέν, παπουτσάκια και πολλά άλλα φαγητά. Μετά το άπλωμα σκορπίζουμε από πάνω τριμμένη φρυγανιά για προστασία από το κάψιμο και ομορφιά.
5.Συμβουλή:
6.Προσοχή μην πέσει πολύ υλικό όταν στρώνουμε την μπεσαμέλ, αλλά λεπτή στρώση (5 - 10 χιλιοστά).
7.Κόβουμε το φαγητό μετά από μία ώρα, για καλύτερη κοπή.
8.Με τις ίδιες αναλογίες υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί η ποσότητα, για περισσότερες μερίδες φαγητού, προσθέτοντας επιπλέον νερό, χωρίς να αλλοιωθείι το αποτέλεσμα.