Υλικά

1 κιλό σπορέλαιο1 ρακοπότηρο σπορέλαιο
2 κιλά αλεύρι100 γραμμ. αλεύρι
13 κουτιά γάλα εβαπορέ και άλλα τόσα νερό χλιαρό1 κουτί γάλα εβαπορέ και άλλο τόσο νερό χλιαρό
1 κιλό τριμμένο τυρί φέτα1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένο τυρί φέτα
¼ κρασοπότηρο αλάτιαλάτι
¼ κρασοπότηρο μοσχοκάρυδολίγο μοσχοκάρυδο
30 αυγά2 αυγά

Εκτέλεση

1.Μέσα σ᾽ ένα σκεύος ρίχνουμε το σπορέλαιο.
2.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει.
3.Σε άλλη κατσαρόλα έχουμε ήδη ρίξει το γάλα εβαπορέ και το χλιαρό νερό, ξεπλένοντας το ίδιο το κουτί.
4.Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος μέσα στο σκεύος, το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
5.Ανακατώνουμε, συνέχεια, μέχρι που να γίνει ρευστή κρέμα (προσοχή μην πήξει).
6.Το κατεβάζουμε από την φωτιά και μετά από δύο λεπτά ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε αργά και συνέχεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διατηρεί την ρευστότητά του.
7.Η σάλτσα, ήδη, είναι έτοιμη για χρήση.
8.Συμβουλή:
9.Επιστρώνεται ή ανακατεύεται σε κάθε σχετικό φαγητό.
10.Στο τέλος σκορπίζουμε από πάνω τριμμένη φρυγανιά ή γαλέτα για προστασία στο ψήσιμο.
11.Ψήνετε, επί 50´λεπτά, στους 200 βαθμούς.