1 κιλό σπορέλαιο1 ρακοπότηρο σπορέλαιο | |
2 κιλά αλεύρι100 γραμμ. αλεύρι | |
13 κουτιά γάλα εβαπορέ και άλλα τόσα νερό χλιαρό1 κουτί γάλα εβαπορέ και άλλο τόσο νερό χλιαρό | |
1 κιλό τριμμένο τυρί φέτα1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένο τυρί φέτα | |
¼ κρασοπότηρο αλάτιαλάτι | |
¼ κρασοπότηρο μοσχοκάρυδολίγο μοσχοκάρυδο | |
30 αυγά2 αυγά |
1. | Μέσα σ᾽ ένα σκεύος ρίχνουμε το σπορέλαιο. |
2. | Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει. |
3. | Σε άλλη κατσαρόλα έχουμε ήδη ρίξει το γάλα εβαπορέ και το χλιαρό νερό, ξεπλένοντας το ίδιο το κουτί. |
4. | Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος μέσα στο σκεύος, το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. |
5. | Ανακατώνουμε, συνέχεια, μέχρι που να γίνει ρευστή κρέμα (προσοχή μην πήξει). |
6. | Το κατεβάζουμε από την φωτιά και μετά από δύο λεπτά ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε αργά και συνέχεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διατηρεί την ρευστότητά του. |
7. | Η σάλτσα, ήδη, είναι έτοιμη για χρήση. |
8. | Συμβουλή: |
9. | Επιστρώνεται ή ανακατεύεται σε κάθε σχετικό φαγητό. |
10. | Στο τέλος σκορπίζουμε από πάνω τριμμένη φρυγανιά ή γαλέτα για προστασία στο ψήσιμο. |
11. | Ψήνετε, επί 50´λεπτά, στους 200 βαθμούς. |