| 1. | Κρεμμυδόζουμο: |
| 2. | Αρκετές ώρες πριν το μαγείρεμα (ακόμη και από την προηγούμενη ημέρα), ετοιμάζουμε το κρεμμυδόζουμο. |
| 3. | Μέσα σε ένα σκεύος ανάλογο βάζουμε τα κρεμμύδια όλα (πλην τριών μεγάλων) χαραγμένα στα τρία, μαζί με πολύ λίγο αλάτι και 50 γρ. λάδι. |
| 4. | Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν πολύ καλά, 7 πόντους από επάνω τους και τα βάζουμε στη φωτιά να βράσουν. |
| 5. | Αφήνουμε περίπου μια ώρα να βράσουν ανακατώνοντας περιοδικά. |
| 6. | Όταν βράσουν πρέπει το νερό τους να είναι το μισό σχεδόν. |
| 7. | Μόλις κρυώσουν τα ρίχνουμε λίγα-λίγα σε ένα μεγαλότρυπο τρυπητό το οποίο έχουμε μέσα σε μια λεκάνη για να συγκεντρώνει το ζουμί. |
| 8. | Ανακατώνουμε πολύ καλά μέχρι να μείνει τουλάχιστον η μισή ποσότητα από το λιώσιμο στο τρυπητό. |
| 9. | Κατόπιν ρίχνουμε το υπόλοιπο από τα λιωμένα κρεμμύδια μέσα σε μία άλλη λεκάνη. |
| 10. | Προσθέτουμε λίγο νερό, ίσια που να αραιώσει το υλικό και ανακατώνουμε πολύ καλά για να βγάλει τους χυμούς του. |
| 11. | Αδειάζουμε το υλικό ξανά μέσα στο τρυπητό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τα ξεζουμίσουμε τελείως. |
| 12. | Κατόπιν πετάμε το υπόλοιπο αυτό υλικό του κρεμμυδιού και κρατάμε το στραγγισμένο ζουμί. |
