Υλικά

Κατόπιν πετάμε το υπόλοιπο αυτό υλικό του κρεμμυδιού και κρατάμε το στραγγισμένο ζουμί.

Εκτέλεση

1.Κρεμμυδόζουμο:
2.Αρκετές ώρες πριν το μαγείρεμα (ακόμη και από την προηγούμενη ημέρα), ετοιμάζουμε το κρεμμυδόζουμο.
3.Μέσα σε ένα σκεύος ανάλογο βάζουμε τα κρεμμύδια όλα (πλην τριών μεγάλων) χαραγμένα στα τρία, μαζί με πολύ λίγο αλάτι και 50 γρ. λάδι.
4.Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν πολύ καλά, 7 πόντους από επάνω τους και τα βάζουμε στη φωτιά να βράσουν.
5.Αφήνουμε περίπου μια ώρα να βράσουν ανακατώνοντας περιοδικά.
6.Όταν βράσουν πρέπει το νερό τους να είναι το μισό σχεδόν.
7.Μόλις κρυώσουν τα ρίχνουμε λίγα-λίγα σε ένα μεγαλότρυπο τρυπητό το οποίο έχουμε μέσα σε μια λεκάνη για να συγκεντρώνει το ζουμί.
8.Ανακατώνουμε πολύ καλά μέχρι να μείνει τουλάχιστον η μισή ποσότητα από το λιώσιμο στο τρυπητό.
9.Κατόπιν ρίχνουμε το υπόλοιπο από τα λιωμένα κρεμμύδια μέσα σε μία άλλη λεκάνη.
10.Προσθέτουμε λίγο νερό, ίσια που να αραιώσει το υλικό και ανακατώνουμε πολύ καλά για να βγάλει τους χυμούς του.
11.Αδειάζουμε το υλικό ξανά μέσα στο τρυπητό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τα ξεζουμίσουμε τελείως.
12.Κατόπιν πετάμε το υπόλοιπο αυτό υλικό του κρεμμυδιού και κρατάμε το στραγγισμένο ζουμί.