Υλικά

4 κιλά σκληρό αλεύρι300 γραμμ. σκληρό αλεύρι
2 κιλά λάδι1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 κιλό γάλα1 φλυτζάνι καφέ γάλα
½ κιλό ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι ή 2 κιλά ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκαλίγο ψιλοκομμένο ξερό φρέσκο κρεμμύδι
3 νεροπότηρα ψιλοκομμένο άνηθο η μάραθα η δυόσμολίγο ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθα ή δυόσμο
½ κιλό ψιλοκομμένο πράσο (ανάλογα τη εποχή)200 γραμμ. ψιλοκομμένο πράσο (ανάλογα την εποχή)
½ κρασοπότηρο αλάτιαλάτι
2 κιλά τριμμένο τυρί φέτα200 γραμμ. τριμμένο τυρί φέτα
5 κιλά τριμμένα στον τρίφτη κολοκυθάκια400 γραμμ. τριμμένα στον τρίφτη κολοκυθάκια

Εκτέλεση

1.Στραγγίζουμε τα υγρά από το τριμμένο κολοκύθι και τα κρατάμε για πιθανή χρήση στην συνέχεια.
2.Σε ανάλογη λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και το αλεύρι, ανακατεύοντας ώστε να γίνει ένας παχύς χυλός, όχι ρευστός.
3.Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4.Προσθέτουμε αν χρειασθεί λίγο από τα υγρά του κολοκυθιού ή λίγο αλεύρι ακόμη ώστε να δημιουργήσουμε έναν παχύρευστο χυλό.
5.Αλείφουμε ανάλογο ταψί με μπόλικο λάδι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
6.Ρίχνουμε όλον τον χυλό στο ταψί δημιουργώντας μια μέτρια σε πάχος στρώση ώστε να μην είναι μεγαλύτερη από δύο πόντους.
7.Πατάμε ήρεμα το υλικό για να δημιουργήσουμε ομαλή επιφάνεια.
8.Ραντίζουμε με τα υγρά που κρατήσαμε από τα κολοκύθια.
9.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο αλεύρι και εν συνεχεία περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια, λίγο λάδι.
10.Ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για μία ώρα, μέχρι να ροδίσει (ξεροψηθεί) καλά.
11.Κόβουμε την πίτα σε μικρά κομμάτια καλύτερα όταν κρυώσει.
12.Συμβουλή:
13.Αυτή η πίτα μπορεί να γίνει και με καλαμποκάλευρο. Όμως επειδή το καλαμποκάλευρο είναι πιο δυσεύρετο επικράτησε να γίνεται με σκληρό αλεύρι ή ψιλό σιμιγδάλι. Τελικά είναι θέμα προτιμήσεων.
14.Σερβίρεται ζεστή ή κρύα σαν πρωϊνό ή κολατσιό.
15.Με τον ίδιο τρόπο αντί για κολοκύθια μπορεί να γίνει με διάφορα χόρτα.
16.Όταν έχουμε περίοδο νηστείας απλούστατα δεν βάζουμε γάλα και τυρί.
17.Πριν φουρνίσουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια με σουσάμι έχοντας μια πολύ καλή διαφορά στην γεύση και την εμφάνιση.