
| 4 κιλά σκληρό αλεύρι300 γραμμ. σκληρό αλεύρι | |
| 2 κιλά λάδι1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι | |
| 1 κιλό γάλα1 φλυτζάνι καφέ γάλα | |
| ½ κιλό ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι ή 2 κιλά ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκαλίγο ψιλοκομμένο ξερό φρέσκο κρεμμύδι | |
| 3 νεροπότηρα ψιλοκομμένο άνηθο η μάραθα η δυόσμολίγο ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθα ή δυόσμο | |
| ½ κιλό ψιλοκομμένο πράσο (ανάλογα τη εποχή)200 γραμμ. ψιλοκομμένο πράσο (ανάλογα την εποχή) | |
| ½ κρασοπότηρο αλάτιαλάτι | |
| 2 κιλά τριμμένο τυρί φέτα200 γραμμ. τριμμένο τυρί φέτα | |
| 5 κιλά τριμμένα στον τρίφτη κολοκυθάκια400 γραμμ. τριμμένα στον τρίφτη κολοκυθάκια |
| 1. | Στραγγίζουμε τα υγρά από το τριμμένο κολοκύθι και τα κρατάμε για πιθανή χρήση στην συνέχεια. |
| 2. | Σε ανάλογη λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και το αλεύρι, ανακατεύοντας ώστε να γίνει ένας παχύς χυλός, όχι ρευστός. |
| 3. | Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. |
| 4. | Προσθέτουμε αν χρειασθεί λίγο από τα υγρά του κολοκυθιού ή λίγο αλεύρι ακόμη ώστε να δημιουργήσουμε έναν παχύρευστο χυλό. |
| 5. | Αλείφουμε ανάλογο ταψί με μπόλικο λάδι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. |
| 6. | Ρίχνουμε όλον τον χυλό στο ταψί δημιουργώντας μια μέτρια σε πάχος στρώση ώστε να μην είναι μεγαλύτερη από δύο πόντους. |
| 7. | Πατάμε ήρεμα το υλικό για να δημιουργήσουμε ομαλή επιφάνεια. |
| 8. | Ραντίζουμε με τα υγρά που κρατήσαμε από τα κολοκύθια. |
| 9. | Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο αλεύρι και εν συνεχεία περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια, λίγο λάδι. |
| 10. | Ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για μία ώρα, μέχρι να ροδίσει (ξεροψηθεί) καλά. |
| 11. | Κόβουμε την πίτα σε μικρά κομμάτια καλύτερα όταν κρυώσει. |
| 12. | Συμβουλή: |
| 13. | Αυτή η πίτα μπορεί να γίνει και με καλαμποκάλευρο. Όμως επειδή το καλαμποκάλευρο είναι πιο δυσεύρετο επικράτησε να γίνεται με σκληρό αλεύρι ή ψιλό σιμιγδάλι. Τελικά είναι θέμα προτιμήσεων. |
| 14. | Σερβίρεται ζεστή ή κρύα σαν πρωϊνό ή κολατσιό. |
| 15. | Με τον ίδιο τρόπο αντί για κολοκύθια μπορεί να γίνει με διάφορα χόρτα. |
| 16. | Όταν έχουμε περίοδο νηστείας απλούστατα δεν βάζουμε γάλα και τυρί. |
| 17. | Πριν φουρνίσουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια με σουσάμι έχοντας μια πολύ καλή διαφορά στην γεύση και την εμφάνιση. |