Υλικά

24 αυγά1 αυγό
12 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα σκόνη2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα σκόνη
6 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
λίγο αλάτιλίγο αλάτι
1 νεροπότηρο± χυμό λεμόνι4 ± κουταλιές του γλυκού χυμό λεμόνι
1 κρασοπότηρο± ξύδι2± κουταλιές του γλυκού, ξύδι
λάδι, όσο πάρειλάδι, όσο πάρει

Εκτέλεση

1.Μέσα στον κουβά του μίξερ ρίχνουμε τα εξής υλικά: τα αυγά, τη μουστάρδα σκόνη, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λεμόνι, το ξύδι και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ, επί 10´ λεπτά.
2.Στο τέλος, ρίχνουμε όσο λάδι χρειασθεί δοκιμάζοντας και διορθώνοντας ταυτόχρονα και την υφή και τη γεύση της.
3.Συμβουλή:
4.Ένα καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε εάν χτυπήσουμε πρώτα όλα τα υλικά, πλην το ξύδι, το λεμόνι και το λάδι.
5.Αυτά τα ρίχνουμε από λίγο-λίγο, εναλλάξ, δοκιμάζοντας παράλληλα μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή και γεύση.
6.Μπορούμε να αφαιρέσουμε τους κρόκους από τα αυγά διπλασιάζοντας τα ασπράδια και τότε έχουμε μια πολύ ανάλαφρη μαγιονέζα.