24 αυγά1 αυγό | |
12 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα σκόνη2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα σκόνη | |
6 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη | |
λίγο αλάτιλίγο αλάτι | |
1 νεροπότηρο± χυμό λεμόνι4 ± κουταλιές του γλυκού χυμό λεμόνι | |
1 κρασοπότηρο± ξύδι2± κουταλιές του γλυκού, ξύδι | |
λάδι, όσο πάρειλάδι, όσο πάρει |
1. | Μέσα στον κουβά του μίξερ ρίχνουμε τα εξής υλικά: τα αυγά, τη μουστάρδα σκόνη, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λεμόνι, το ξύδι και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ, επί 10´ λεπτά. |
2. | Στο τέλος, ρίχνουμε όσο λάδι χρειασθεί δοκιμάζοντας και διορθώνοντας ταυτόχρονα και την υφή και τη γεύση της. |
3. | Συμβουλή: |
4. | Ένα καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε εάν χτυπήσουμε πρώτα όλα τα υλικά, πλην το ξύδι, το λεμόνι και το λάδι. |
5. | Αυτά τα ρίχνουμε από λίγο-λίγο, εναλλάξ, δοκιμάζοντας παράλληλα μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή και γεύση. |
6. | Μπορούμε να αφαιρέσουμε τους κρόκους από τα αυγά διπλασιάζοντας τα ασπράδια και τότε έχουμε μια πολύ ανάλαφρη μαγιονέζα. |