Υλικά

40 κιλά σπανάκι.1 κιλό σπανάκι.
5 κιλά κρεμμύδια ξερά ή φρέσκα ψιλοκομμένα.3 κρεμμύδια ξερά ή φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κιλό λάδι.1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι./span>
45 αυγά.4 αυγά
2 κιλά κεφαλοτύρι ή κασέρια, τριμμένα.1 φλυτζάνι τσαγιού, κεφαλοτύρι ή κασέρια τριμμένα
3 νεροπότηρα μαϊνταν,ό ψιλοκομμένο.λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 νεροπότηρα δυόσμο, ψιλοκομμένο.λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ρίγανη.λίγη ρίγανη
1 κρασοπότηρο σκόρδο ψιλοκομμένο.3 δόντια σκόρδο, ψιλοκομμένο
Αλάτι όσο πάρει.αλάτι όσο πάρει
3 κιλά περίπου αλεύρι για το μείγμα, (όσο πάρει).½ κιλό αλεύρι για το μείγμα, (όσο πάρει)
4 κιλά αλεύρι για το τηγάνισμα.½ κιλό αλεύρι για το τηγάνισμα
Λάδι για το τηγάνισμα.λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1.Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα σπανάκια.
2.Τα κόβουμε σαν χοντροκομμένη σαλάτα και τα βράζουμε τόσο που να μην λιώσουν.
3.Στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό τα βρασμένα σπανάκια και τα στείβουμε να φύγουν όσο γίνεται περισσότερα νερά.
4.Τα ρίχνουμε μέσα σε μια ανάλογη λεκάνη.
5.Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά πλην το αλεύρι και το λάδι.
6.Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε τη γεύση.
7.Κατόπιν προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό σφίξιμο της μάζας.
8.Πλάθουμε στρογγυλά ή πλακέ κεφτεδάκια της προτιμήσεώς μας. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
9.Σερβίρονται με πουρέ και μία σάλτσα ντομάτας ή με αυγά τηγανητά κλπ.
10.Συμβουλή:
11.Μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο με μισή-μισή υγρασία.
12.Αν η υγρασία του μείγματος είναι αρκετή προσθέτουμε και λίγη φρυγανιά.