
| 40 κιλά σπανάκι.1 κιλό σπανάκι. | |
| 5 κιλά κρεμμύδια ξερά ή φρέσκα ψιλοκομμένα.3 κρεμμύδια ξερά ή φρέσκα ψιλοκομμένα | |
| 1 κιλό λάδι.1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι./span> | |
| 45 αυγά.4 αυγά | |
| 2 κιλά κεφαλοτύρι ή κασέρια, τριμμένα.1 φλυτζάνι τσαγιού, κεφαλοτύρι ή κασέρια τριμμένα | |
| 3 νεροπότηρα μαϊνταν,ό ψιλοκομμένο.λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
| 2 νεροπότηρα δυόσμο, ψιλοκομμένο.λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο | |
| 3 κουταλιές ρίγανη.λίγη ρίγανη | |
| 1 κρασοπότηρο σκόρδο ψιλοκομμένο.3 δόντια σκόρδο, ψιλοκομμένο | |
| Αλάτι όσο πάρει.αλάτι όσο πάρει | |
| 3 κιλά περίπου αλεύρι για το μείγμα, (όσο πάρει).½ κιλό αλεύρι για το μείγμα, (όσο πάρει) | |
| 4 κιλά αλεύρι για το τηγάνισμα.½ κιλό αλεύρι για το τηγάνισμα | |
| Λάδι για το τηγάνισμα.λάδι για το τηγάνισμα |
| 1. | Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα σπανάκια. |
| 2. | Τα κόβουμε σαν χοντροκομμένη σαλάτα και τα βράζουμε τόσο που να μην λιώσουν. |
| 3. | Στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό τα βρασμένα σπανάκια και τα στείβουμε να φύγουν όσο γίνεται περισσότερα νερά. |
| 4. | Τα ρίχνουμε μέσα σε μια ανάλογη λεκάνη. |
| 5. | Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά πλην το αλεύρι και το λάδι. |
| 6. | Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε τη γεύση. |
| 7. | Κατόπιν προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό σφίξιμο της μάζας. |
| 8. | Πλάθουμε στρογγυλά ή πλακέ κεφτεδάκια της προτιμήσεώς μας. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. |
| 9. | Σερβίρονται με πουρέ και μία σάλτσα ντομάτας ή με αυγά τηγανητά κλπ. |
| 10. | Συμβουλή: |
| 11. | Μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο με μισή-μισή υγρασία. |
| 12. | Αν η υγρασία του μείγματος είναι αρκετή προσθέτουμε και λίγη φρυγανιά. |