
| 10 ποτήρια νερού σπορέλαιο | |
| 5 κιλά ζάχαρη | |
| 5 κιλά αλεύρι | |
| 8 κιλά πολτοποιημένο μήλο, χωρίς τη φλούδα | |
| 10 κουταλιές γλυκού, σόδα ζαχαροπλαστικής | |
| 10 κουταλιές γλυκού, μπέικιν-πάουντερ | |
| 2 κουταλιές σούπας, κανέλα | |
| 1 κιλό ξηρούς καρπούς, κοπανισμένους |
| 1. | Δουλεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και κατόπιν αδειάζουμε ισόποσα το χαρμάνι, σε ανάλογη λαμαρίνα. |
| 2. | Προσοχή θα φουσκώσει! μην πέσει πολύ χαρμάνι στην κάθε λαμαρίνα. |
| 3. | Ψήνεται για μία ώρα, στους 170 βαθμούς στον φούρνο. |
| 4. | Αντί μήλου είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε και πολτό από άλλο φρούτο της αρεσκείας μας, ακόμη και από γλυκοκολοκύθα. |