10 ποτήρια νερού σπορέλαιο | |
5 κιλά ζάχαρη | |
5 κιλά αλεύρι | |
8 κιλά πολτοποιημένο μήλο, χωρίς τη φλούδα | |
10 κουταλιές γλυκού, σόδα ζαχαροπλαστικής | |
10 κουταλιές γλυκού, μπέικιν-πάουντερ | |
2 κουταλιές σούπας, κανέλα | |
1 κιλό ξηρούς καρπούς, κοπανισμένους |
1. | Δουλεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και κατόπιν αδειάζουμε ισόποσα το χαρμάνι, σε ανάλογη λαμαρίνα. |
2. | Προσοχή θα φουσκώσει! μην πέσει πολύ χαρμάνι στην κάθε λαμαρίνα. |
3. | Ψήνεται για μία ώρα, στους 170 βαθμούς στον φούρνο. |
4. | Αντί μήλου είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε και πολτό από άλλο φρούτο της αρεσκείας μας, ακόμη και από γλυκοκολοκύθα. |