10 ποτήρια λάδι ελαφρύ | |
10 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού | |
200 γραμμ. κονιάκ | |
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια | |
4 κιλά ζάχαρη | |
6 κιλά αλεύρι | |
2 κιλό αμύγδαλο-καρύδια τριμμένα | |
2 κιλά σταφίδα καθαρισμένη, ξανθή | |
400 γραμμ. μπέικιν-πάουτερ | |
600 γραμμ. φρουϊ γλασέ, (μελιτζανάκι, καΐσι, αχλάδι, κ.λπ.) | |
6 κιλά καρότο, τριμμένο στον τρίφτη |
1. | Χτυπάμε στο μίξερ, το λάδι και την ζάχαρη. |
2. | Προσθέτουμε το κονιάκ και τον χυμό του πορτοκαλιού. |
3. | Μετά προσθέτουμε το καρότο, το αλεύρι με το μπέικιν, τα αμύγδαλα και τα κομμάτια του φρουϊ γλασέ. |
4. | Ρίχνουμε το μείγμα στην λαμαρίνα και από πάνω βάζουμε και μερικά αμύγδαλα. |
5. | Το ψήνουμε στον φούρνο σε 170 βαθμούς, για μία ώρα. |
6. | Τρώγεται ζεστό και κρύο. |