Υλικά

10 ποτήρια λάδι ελαφρύ
10 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
200 γραμμ. κονιάκ
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
4 κιλά ζάχαρη
6 κιλά αλεύρι
2 κιλό αμύγδαλο-καρύδια τριμμένα
2 κιλά σταφίδα καθαρισμένη, ξανθή
400 γραμμ. μπέικιν-πάουτερ
600 γραμμ. φρουϊ γλασέ, (μελιτζανάκι, καΐσι, αχλάδι, κ.λπ.)
6 κιλά καρότο, τριμμένο στον τρίφτη

Εκτέλεση

1.Χτυπάμε στο μίξερ, το λάδι και την ζάχαρη.
2.Προσθέτουμε το κονιάκ και τον χυμό του πορτοκαλιού.
3.Μετά προσθέτουμε το καρότο, το αλεύρι με το μπέικιν, τα αμύγδαλα και τα κομμάτια του φρουϊ γλασέ.
4.Ρίχνουμε το μείγμα στην λαμαρίνα και από πάνω βάζουμε και μερικά αμύγδαλα.
5.Το ψήνουμε στον φούρνο σε 170 βαθμούς, για μία ώρα.
6.Τρώγεται ζεστό και κρύο.