Για τη βάση της Καρυδόπιτας. | |
1/3 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια | |
½ φλυτζάνι πίτουρο βρώμης | |
2 κουτάλια σούπας σιρόπι σφένδαμου | |
αλάτι | |
2 κουτάλια σούπας λάδι καρύδας ή φυτικό λάδι (σουσαμόλαδο κλπ.). Από το ίδιο κρατάμε λίγο για το λάδωμα του ταψιού. | |
Για τη γέμιση: | |
4 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα και μουλιασμένα για 15 λεπτά, σε ζεστό ρόφημα γλυκάνισου | |
1 φλυτζάνι καφέ ακατέργαστη, καστανή ζάχαρη | |
1/3 φλυτζάνι τσαγιού, μέλι | |
½ φλυτζάνι καρύδια, σε τρίμα | |
½ κουταλάκι γλυκού, κανέλα | |
½ κουταλάκι γλυκού, μοσχοκάρυδο | |
ξύσμα από ένα πορτοκάλι, μέτριο | |
¼ φλυτζάνι τσαγιού, γάλα αμυγδάλου |
1. | Ξεκινώντας από τη βάση, ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά στο μούλτι. |
2. | Δεν χρειάζεται να γίνουν σκόνη, αρκεί να ανακατευτούν καλά. |
3. | Λαδώνουμε τι ταψάκι μας με το λάδι, το φυτικό ή της καρύδας. |
4. | Κατόπιν απλώνουμε το μείγμα από το μούλτι στο ταψί και πιέζουμε την επιφάνεια καλά, για να σχηματιστεί μια συμπαγής βάση. |
5. | Το αφήνουμε στην άκρη. |
6. | Ύστερα ετοιμάζουμε τη γέμιση. |
7. | Ανακατεύουμε στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τα δαμάσκηνα. |
8. | Αυτό το μείγμα πρέπει να βγει αφράτο και μαλακό. |
9. | Κατόπιν ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το λάδι καρύδας και τα δαμάσκηνα. |
10. | Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί. |
11. | Σκορπίζουμε στην επιφάνειά του το ξύσμα του πορτοκαλιού και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να δέσει. |
12. | Συμβουλή: |
13. | Το ξύσμα του πορτοκαλιού μπορεί να ανακατευτεί μέσα στο μείγμα. |
14. | Αυτή η καρυδόπιτα, χωρίς ψήσιμο, είναι vegan χωρίς γλουτένη, Γαλλικής κουλτούρας. |
15. | Για μια καλή επιτυχία είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε τη σωστή δοσολογία σε λάδι καρύδας. |
16. | Αν τυχόν δεν μας βγει τόσο άρτιο αισθητικά, η γεύση του θα μας αφήσει άφωνους, σίγουρα! |