
| Για τη βάση της Καρυδόπιτας. | |
| 1/3 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια | |
| ½ φλυτζάνι πίτουρο βρώμης | |
| 2 κουτάλια σούπας σιρόπι σφένδαμου | |
| αλάτι | |
| 2 κουτάλια σούπας λάδι καρύδας ή φυτικό λάδι (σουσαμόλαδο κλπ.). Από το ίδιο κρατάμε λίγο για το λάδωμα του ταψιού. | |
| Για τη γέμιση: | |
| 4 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα και μουλιασμένα για 15 λεπτά, σε ζεστό ρόφημα γλυκάνισου | |
| 1 φλυτζάνι καφέ ακατέργαστη, καστανή ζάχαρη | |
| 1/3 φλυτζάνι τσαγιού, μέλι | |
| ½ φλυτζάνι καρύδια, σε τρίμα | |
| ½ κουταλάκι γλυκού, κανέλα | |
| ½ κουταλάκι γλυκού, μοσχοκάρυδο | |
| ξύσμα από ένα πορτοκάλι, μέτριο | |
| ¼ φλυτζάνι τσαγιού, γάλα αμυγδάλου |
| 1. | Ξεκινώντας από τη βάση, ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά στο μούλτι. |
| 2. | Δεν χρειάζεται να γίνουν σκόνη, αρκεί να ανακατευτούν καλά. |
| 3. | Λαδώνουμε τι ταψάκι μας με το λάδι, το φυτικό ή της καρύδας. |
| 4. | Κατόπιν απλώνουμε το μείγμα από το μούλτι στο ταψί και πιέζουμε την επιφάνεια καλά, για να σχηματιστεί μια συμπαγής βάση. |
| 5. | Το αφήνουμε στην άκρη. |
| 6. | Ύστερα ετοιμάζουμε τη γέμιση. |
| 7. | Ανακατεύουμε στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τα δαμάσκηνα. |
| 8. | Αυτό το μείγμα πρέπει να βγει αφράτο και μαλακό. |
| 9. | Κατόπιν ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το λάδι καρύδας και τα δαμάσκηνα. |
| 10. | Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί. |
| 11. | Σκορπίζουμε στην επιφάνειά του το ξύσμα του πορτοκαλιού και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να δέσει. |
| 12. | Συμβουλή: |
| 13. | Το ξύσμα του πορτοκαλιού μπορεί να ανακατευτεί μέσα στο μείγμα. |
| 14. | Αυτή η καρυδόπιτα, χωρίς ψήσιμο, είναι vegan χωρίς γλουτένη, Γαλλικής κουλτούρας. |
| 15. | Για μια καλή επιτυχία είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε τη σωστή δοσολογία σε λάδι καρύδας. |
| 16. | Αν τυχόν δεν μας βγει τόσο άρτιο αισθητικά, η γεύση του θα μας αφήσει άφωνους, σίγουρα! |