Υλικά

Για τη βάση της Καρυδόπιτας.
1/3 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια
½ φλυτζάνι πίτουρο βρώμης
2 κουτάλια σούπας σιρόπι σφένδαμου
αλάτι
2 κουτάλια σούπας λάδι καρύδας ή φυτικό λάδι (σουσαμόλαδο κλπ.). Από το ίδιο κρατάμε λίγο για το λάδωμα του ταψιού.
Για τη γέμιση:
4 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα και μουλιασμένα για 15 λεπτά, σε ζεστό ρόφημα γλυκάνισου
1 φλυτζάνι καφέ ακατέργαστη, καστανή ζάχαρη
1/3 φλυτζάνι τσαγιού, μέλι
½ φλυτζάνι καρύδια, σε τρίμα
½ κουταλάκι γλυκού, κανέλα
½ κουταλάκι γλυκού, μοσχοκάρυδο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι, μέτριο
¼ φλυτζάνι τσαγιού, γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση

1.Ξεκινώντας από τη βάση, ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά στο μούλτι.
2.Δεν χρειάζεται να γίνουν σκόνη, αρκεί να ανακατευτούν καλά.
3.Λαδώνουμε τι ταψάκι μας με το λάδι, το φυτικό ή της καρύδας.
4.Κατόπιν απλώνουμε το μείγμα από το μούλτι στο ταψί και πιέζουμε την επιφάνεια καλά, για να σχηματιστεί μια συμπαγής βάση.
5.Το αφήνουμε στην άκρη.
6.Ύστερα ετοιμάζουμε τη γέμιση.
7.Ανακατεύουμε στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τα δαμάσκηνα.
8.Αυτό το μείγμα πρέπει να βγει αφράτο και μαλακό.
9.Κατόπιν ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το λάδι καρύδας και τα δαμάσκηνα.
10.Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.
11.Σκορπίζουμε στην επιφάνειά του το ξύσμα του πορτοκαλιού και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να δέσει.
12.Συμβουλή:
13.Το ξύσμα του πορτοκαλιού μπορεί να ανακατευτεί μέσα στο μείγμα.
14.Αυτή η καρυδόπιτα, χωρίς ψήσιμο, είναι vegan χωρίς γλουτένη, Γαλλικής κουλτούρας.
15.Για μια καλή επιτυχία είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε τη σωστή δοσολογία σε λάδι καρύδας.
16.Αν τυχόν δεν μας βγει τόσο άρτιο αισθητικά, η γεύση του θα μας αφήσει άφωνους, σίγουρα!