Εκτέλεση

1.Διαλέγουμε ελιές του χρώματος που επιθυμούμε, (μαύρες, πράσινες, κοκκινωπές). Τις χαράσσουμε με ξυραφάκι σε 2-3 σημεία και τις ρίχνουμε στο νερό να ξεπικρίσουν.
2.Για να το πετύχουμε αυτό, αλλάζουμε το νερό πρωί και βράδυ, επί 8 ημέρες.
3.Κατόπιν αφού τις βάλλουμε σε άλμη αναλογίας 10% σε αλάτι, επί 5 ημέρες, τις τοποθετούμε σε ξύδι επί 1-2 ημέρες - ανάλογα με την δύναμή του ξυδιού-.
4.Αμέσως μετά τις τοποθετούμε σε δοχεία γυάλινα ή πλαστικά, τις σκεπάζουμε με λάδι και σφραγίζουμε τα δοχεία.