1. | Διαλέγουμε ελιές του χρώματος που επιθυμούμε, (μαύρες, πράσινες, κοκκινωπές). Τις χαράσσουμε με ξυραφάκι σε 2-3 σημεία και τις ρίχνουμε στο νερό να ξεπικρίσουν. |
2. | Για να το πετύχουμε αυτό, αλλάζουμε το νερό πρωί και βράδυ, επί 8 ημέρες. |
3. | Κατόπιν αφού τις βάλλουμε σε άλμη αναλογίας 10% σε αλάτι, επί 5 ημέρες, τις τοποθετούμε σε ξύδι επί 1-2 ημέρες - ανάλογα με την δύναμή του ξυδιού-. |
4. | Αμέσως μετά τις τοποθετούμε σε δοχεία γυάλινα ή πλαστικά, τις σκεπάζουμε με λάδι και σφραγίζουμε τα δοχεία. |