Εκτέλεση

1.Διαλέγουμε μαύρες ή κοκκινωπές ελιές, τις χαράζουμε και τις ξεπικρίζουμε για 30 ημέρες. Μετά σε ένα δοχείο 70 κιλών βάζουμε 2-3 κιλά ξύδι. Τις κυλάμε με το δοχείο καλά, να τις πιάσει το ξύδι και μετά από 3 ώρες βάζουμε άλμη ή θα βάλουμε 3 κιλά λάδι για να μην έχουν επαφή με τον αέρα και χαλάσουν. Τις καπακώνουμε αεροστεγώς και περιμένουμε να ωριμάσουν. Κάθε τόσο (μια φορά τον μήνα ή την εβδομάδα) αφαιρούμε την μούχλα, ανάλογα με το πόσο θα βγάζει.