50 γραμμ. ταχίνι | |
1 νεροπότηρο φυσικό χυμό πορτοκαλιού | |
1 νεροπότηρο τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι | |
2 ½ νεροπότηρα ζάχαρη | |
4 νεροπότηρα αλεύρι | |
λίγο ζάχαρη άχνη | |
1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού |
1. | Διαλύουμε το ταχίνι σε 1 ½ ποτήρι νερό, κατόπιν το ρίχνουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. |
2. | Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε το μείγμα καλά. |
3. | Ύστερα ρίχνουμε το τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι και το αλεύρι και τα δουλεύουμε καλά. |
4. | Το απλώνουμε σε ανάλογο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο, μέχρι να ψηθεί. |
5. | Όταν το βγάλουμε, ρίχνουμε την άχνη. |
6. | Σερβίρεται κρύο. |
7. | Συμβουλή: |
8. | Κόβεται κρύο. Διαφορετικά τρίβεται. |