Υλικά

50 γραμμ. ταχίνι
1 νεροπότηρο φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 νεροπότηρο τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι
2 ½ νεροπότηρα ζάχαρη
4 νεροπότηρα αλεύρι
λίγο ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

1.Διαλύουμε το ταχίνι σε 1 ½ ποτήρι νερό, κατόπιν το ρίχνουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
2.Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε το μείγμα καλά.
3.Ύστερα ρίχνουμε το τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι και το αλεύρι και τα δουλεύουμε καλά.
4.Το απλώνουμε σε ανάλογο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο, μέχρι να ψηθεί.
5.Όταν το βγάλουμε, ρίχνουμε την άχνη.
6.Σερβίρεται κρύο.
7.Συμβουλή:
8.Κόβεται κρύο. Διαφορετικά τρίβεται.