
| 50 γραμμ. ταχίνι | |
| 1 νεροπότηρο φυσικό χυμό πορτοκαλιού | |
| 1 νεροπότηρο τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι | |
| 2 ½ νεροπότηρα ζάχαρη | |
| 4 νεροπότηρα αλεύρι | |
| λίγο ζάχαρη άχνη | |
| 1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού |
| 1. | Διαλύουμε το ταχίνι σε 1 ½ ποτήρι νερό, κατόπιν το ρίχνουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. |
| 2. | Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε το μείγμα καλά. |
| 3. | Ύστερα ρίχνουμε το τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι και το αλεύρι και τα δουλεύουμε καλά. |
| 4. | Το απλώνουμε σε ανάλογο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο, μέχρι να ψηθεί. |
| 5. | Όταν το βγάλουμε, ρίχνουμε την άχνη. |
| 6. | Σερβίρεται κρύο. |
| 7. | Συμβουλή: |
| 8. | Κόβεται κρύο. Διαφορετικά τρίβεται. |