Υλικά

6 νεροπότηρα σόγια κιμά½ νεροπότηρο σόγια κιμά.
4 νεροπότηρα σιμιγδάλι ψιλό1 κρασοπότηρο σιμιγδάλι ψιλό.
3 νεροπότηρα λάδι½ κρασοπότηρο λάδι.
3 νεροπότηρα ταχίνι½ κρασοπότηρο ταχίνι.
1 κουταλάκι γλυκού ξύδι½ κουταλάκι γλυκού ξύδι.
4 νεροπότηρα χυμό σόδα, ή 4 μπαλάκια μαγιά μπύρας½ νεροπότηρο χυμό σόδα, η λίγη μαγιά μπύρας.
1 κουταλιά φαγητού αλάτιΑλάτι
4 κιλά αλεύρι για κάθε χρήση και όσο πάρειΑλεύρι για κάθε χρήση όσο πάρει.
1 νεροπότηρο σουσάμι, για το γαρνίρισμαΛίγο σουσάμι, για το γαρνίρισμα.
νερό όσο χρειασθείΝερό όσο χρειασθεί.

Εκτέλεση

1.Σε ανάλογη κατσαρόλα βράζουμε για 10´ τη σόγια και αφού σβήσουμε την φωτιά την αφήνουμε για 30´περίπου να μουλιάσει καλά.
2.Στραγγίζουμε και στείβουμε πολύ καλά τη σόγια να φύγουν τελείως τα υγρά της.
3.Σε ανάλογη λεκάνη ρίχνουμε την μαγιά διαλυμένη σε λίγο νερό και όλα τα υλικά, πλην το αλεύρι και το σουσάμι.
4.Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας αλεύρι με προσοχή, μέχρι να γίνει μια απαλή και εύπλαστη ζύμη.
5.Πλάθουμε μπουρεκάκια σε μέγεθος και σχήμα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
6.Τοποθετούμε σε ανάλογο λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε το κάθε ένα μπουρεκάκι με σουσάμι.
7.Ψήνουμε σε φούρνο, για 45´.
8.Σερβίρονται ζεστά αλλά και κρύα.
9.Συμβουλή:
10.Όταν τα θέλουμε αλάδωτα απλά δεν βάζουμε το λάδι.