6 νεροπότηρα σόγια κιμά½ νεροπότηρο σόγια κιμά. | |
4 νεροπότηρα σιμιγδάλι ψιλό1 κρασοπότηρο σιμιγδάλι ψιλό. | |
3 νεροπότηρα λάδι½ κρασοπότηρο λάδι. | |
3 νεροπότηρα ταχίνι½ κρασοπότηρο ταχίνι. | |
1 κουταλάκι γλυκού ξύδι½ κουταλάκι γλυκού ξύδι. | |
4 νεροπότηρα χυμό σόδα, ή 4 μπαλάκια μαγιά μπύρας½ νεροπότηρο χυμό σόδα, η λίγη μαγιά μπύρας. | |
1 κουταλιά φαγητού αλάτιΑλάτι | |
4 κιλά αλεύρι για κάθε χρήση και όσο πάρειΑλεύρι για κάθε χρήση όσο πάρει. | |
1 νεροπότηρο σουσάμι, για το γαρνίρισμαΛίγο σουσάμι, για το γαρνίρισμα. | |
νερό όσο χρειασθείΝερό όσο χρειασθεί. |
1. | Σε ανάλογη κατσαρόλα βράζουμε για 10´ τη σόγια και αφού σβήσουμε την φωτιά την αφήνουμε για 30´περίπου να μουλιάσει καλά. |
2. | Στραγγίζουμε και στείβουμε πολύ καλά τη σόγια να φύγουν τελείως τα υγρά της. |
3. | Σε ανάλογη λεκάνη ρίχνουμε την μαγιά διαλυμένη σε λίγο νερό και όλα τα υλικά, πλην το αλεύρι και το σουσάμι. |
4. | Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας αλεύρι με προσοχή, μέχρι να γίνει μια απαλή και εύπλαστη ζύμη. |
5. | Πλάθουμε μπουρεκάκια σε μέγεθος και σχήμα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. |
6. | Τοποθετούμε σε ανάλογο λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε το κάθε ένα μπουρεκάκι με σουσάμι. |
7. | Ψήνουμε σε φούρνο, για 45´. |
8. | Σερβίρονται ζεστά αλλά και κρύα. |
9. | Συμβουλή: |
10. | Όταν τα θέλουμε αλάδωτα απλά δεν βάζουμε το λάδι. |