Υλικά

Για το μείγμα:
2 κιλά (8 φλυτζάνια τσαγιού) σιμιγδάλι χονδρό
6 πακέτα μαργαρίνη (4 φλυτζάνια τσαγιού λιωμένο), ή λάδι
4 φλυτζάνια τσαγιού χονδροκοπανισμένα και καβουρδισμένα καρύδια, ή άλλους ξηρούς καρπούς (κουκουνάρια, αμύγδαλα, φουντούκια, σταφίδες κλπ.).
Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη (6 φλυτζάνια τσαγιού)
½ φλυτζάνι τσαγιού μέλι
18 φλυτζάνια τσαγιού νερό
3 ξύλα κανέλα
10 γαρύφαλλα
χυμό ενός λεμονιού και την φλούδα του κομμένη στα 4 κομμάτια

Εκτέλεση

1.Σε ανάλογο νταβά ρίχνουμε τη μαργαρίνη ή το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
2.Ανακατεύουμε συνέχεια να μην κολλήσει, μέχρι να ξανθίσει.
3.Τότε σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς κλπ. ανακατεύοντας καλά.
4.Παράλληλα έχουμε βράσει το σιρόπι με όλα τα υλικά του σε μια κατσαρόλα.
5.Αφαιρούμε από το σιρόπι, τα μυρωδικά (λεμόνι, γαρύφαλλα και κανέλα)και το ρίχνουμε μέσα στον νταβά με το σιμιγδάλι καυτό.
6.Ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να δέσει.
7.Αν τα υγρά φαίνονται πολλά τότε το ξαναβάζουμε στην φωτιά για λίγο να απορροφηθούν.
8.Κατόπιν σκεπάζουμε τον νταβά για μισή ώρα τουλάχιστον με ένα πανί, για να αργάσει.
9.Τότε ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε σε φορμάκια ή σε μεγάλη φόρμα ή σε ένα ανάλογο ταψί, για να το κόψουμε τριγωνικά κομμάτια.
10.Μετά το φορμάρισμα σκεπάζουμε πάλι μέχρι να κρυώσει.
11.Σερβίρεται ζεστός ή κρύος, ανάλογα των προτιμήσεών μας και φυλάσσεται για μέρες στο ψυγείο.
12.Συμβουλή:
13.Στο σερβίρισμα μπορούμε να στολίσουμε γαρνίροντας, ανάλογα με την προτίμησή μας, με ινδοκάρυδο, τριμμένο φιστίκι, αποξηραμένα φρούτα, διάφορα γλυκά κουταλιού, τρούφα κ.ά.