1. | ΕΛΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΧΑΡΑΚΤΕΣ |
2. | Διαλέγουμε πράσινες ελιές, τις πλένουμε, τις τσακίζουμε μία-μία στην άκρη και τις τοποθετούμε σε καθαρό κρύο νερό επί 8-10 ημέρες για να ξεπικρίσουν. Καθημερινώς τα νερά αλλάζονται, 3 φορές την ημέρα. |
3. | Μετά το ξεπίκρισμα τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε άλμη με 8-10% αλάτι. Για να πάρουν καλύτερη γεύση, προσθέτουμε στην άλμη φέτες από λεμόνι ή άλλα αρωματικά φυτά όπως ρίγανη κλπ. ή τις κάνουμε ξυδάτες, προσθέτοντας και αρωματικά φυτά. |