1 νεροπότηρο καλαμποκέλαιο | |
1 νεροπότηρο ζάχαρη | |
1 νεροπότηρο νερό χλιαρό | |
4 νεροπότηρα αλεύρι (ή όσο πάρει) | |
2 κουταλιές σούπας κανέλα | |
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ | |
1 σφηνάκι κονιάκ, καλής ποιότητας | |
άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα, (όσο χρειασθεί) |
1. | Σε ανάλογη λεκάνη, χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. |
2. | Προσθέτουμε το μισό νερό, ενώ χτυπάμε. |
3. | Ρίχνουμε το αλεύρι τμηματικά, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ, την κανέλα και όσο νερό χρειαστεί ακόμα. |
4. | Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. |
5. | Λαδώνουμε ένα ταψί ανάλογο της ποσότητας, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια, ομοιόμορφα. |
6. | Ψήνουμε στους 180ο μέχρι περίπου μία ώρα. |
7. | Δοκιμάζουμε το ψήσιμο τρυπώντας με ένα πιρούνι ή μαχαίρι και αν βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμη. |
8. | Όταν την βγάλουμε από τον φούρνο, ενώ είναι ζεστή ακόμη, πασπαλίζουμε με την άχνη και την κανέλα. |