Υλικά

10 ποτήρια νερού σπορέλαιο
5 κιλά ζάχαρη
5 κιλά αλεύρι
8 κιλά πολτοποιημένο μήλο, χωρίς τη φλούδα
10 κουταλιές γλυκού, σόδα ζαχαροπλαστικής
10 κουταλιές γλυκού, μπέικιν-πάουντερ
2 κουταλιές σούπας, κανέλα
1 κιλό ξηρούς καρπούς, κοπανισμένους

Εκτέλεση

1.Δουλεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και κατόπιν αδειάζουμε ισόποσα το χαρμάνι, σε ανάλογη λαμαρίνα.
2.Προσοχή θα φουσκώσει! μην πέσει πολύ χαρμάνι στην κάθε λαμαρίνα.
3.Ψήνεται για μία ώρα, στους 170 βαθμούς στον φούρνο.
4.Αντί μήλου είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε και πολτό από άλλο φρούτο της αρεσκείας μας, ακόμη και από γλυκοκολοκύθα.