Υλικά

45 κιλά κολοκυθάκια5 κολοκυθάκια
6 κιλά κρεμμυδάκια φρέσκα4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 νεροπότηρα ψιλοκομμένο άνηθολίγο ψιλοκομμένο άνηθο
2 νεροπότηρα ψιλοκομμένο δυόσμολίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κρασοπότηρο τριμμένο σκόρδο3 δόντια τριμμένο σκόρδο
300 γραμμ. λάδι½ φλυτζάνι καφέ λάδι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερλίγο μπέικιν - πάουντερ
1 κρασοπότηρο ρίγανη1 κρασοπότηρο ρίγανη
1 κρασοπότηρο αλάτιλίγο αλάτι
λίγο αλεύριλίγο αλεύρι

Εκτέλεση

1.Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια.
2.Τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα στραγγίζουμε καλά, να φύγει το νερό τους, σε ένα τρυπητό.
3.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (μυρωδικά, αλάτι, κλπ.). Ζυμώνουμε το μείγμα και προσθέτουμε αλεύρι, όσο πάρει ώστε να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται.
4.Πλάθουμε κεφτέδες, τηγανίζουμε και τρώμε.
5.Συμβουλή:
6.Αντί για αλεύρι μπορούμε να βάλουμε φρυγανιά ή ψωμί μπαγιάτικο, γίνονται ακόμη πιο περίφημοι.