Υλικά

45-50 κιλά νερό1 κιλό νερό
3 ½ κιλά ρύζι σπυρωτό ή κάποιο ζυμαρικό της αρεσκείας μας, (κριθαράκι, κοφτό μακαρονάκι, ριζότο, κλπ.)200 γραμμ. ρύζι σπυρωτό ή κάποιο ζυμαρικό της αρεσκείας μας, (κριθαράκι, κοφτό μακαρονάκι, ριζότο, κ.λπ.)
3 κρασοπότηρα άνηθο ψιλοκομμένολίγο άνηθο ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο αλάτι ψιλόαλάτι ψιλό
1 ½ κιλό ταχίνι1 κρασοπότηρο ταχίνι
1 ½ κιλό χυμό λεμονιούλίγο χυμό λεμονιού
νερό, όσο χρειασθείνερό, όσο χρειασθεί

Εκτέλεση

1.Βάζουμε το σκεύος στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το νερό, καλά.
2.Όταν βράσει το νερό, προσθέτουμε το ρύζι ή το ζυμαρικό που επιθυμούμε.
3.Μόλις βράσει το ρύζι, ρίχνουμε το αλάτι και τον χυμό του λεμονιού.
4.Προσοχή να μην βράσει καλά το ρύζι ή το ζυμαρικό γιατί η βράση συνεχίζεται και εκτός φωτιάς.
5.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ενώ ανακατεύουμε συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το ταχίνι σαν μια λεπτή κλωστή και με συνεχή ροή μέχρι τέλους.
6.Δοκιμάζουμε τη γεύση, διορθώνουμε, ρίχνουμε και τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστή.
7.Συμβουλή:
8.Πρέπει να γνωρίζουμε ότι όσο περισσότερη ώρα μένει η σούπα μας, τόσο απορροφώνται τα υγρά και δένει και χάνει τη ρευστότητά της.
9.Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να προσθέσουμε νερό ζεστό μαζί με ανάλογο αλάτι και λεμόνι και να την αραιώσουμε.