3 κιλά σόγια κιμά, προ μουλιάσματος. ½ νεροπότηρο σόγια κιμά, προ μουλιάσματος | |
3 κιλά κρεμμύδια ψιλοκομμένα.2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα | |
3 κιλά καρότα σε κύβους.3 καρότα σε κύβους | |
2 κιλά διάφορα κηπουρικά, (κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, κουνουπίδι, πράσα, κλπ.), κομμένα σε κύβους.200 γραμμ. διάφορα κηπουρικά, (κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, κουνουπίδι, πράσα, κλπ.), κομμένα σε κύβους | |
2 κρασοπότηρο μαϊντανό ψιλοκομμένο.λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο | |
2 κρασοπότηρο δυόσμο, ψιλοκομμένο.λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο | |
1 κρασοπότηρο αλάτι ψιλόαλάτι ψιλό. | |
1 κιλό ταχίνι.1 κρασοπότηρο ταχίνι | |
2 νεροπότηρα χυμό λεμονιού.λίγο χυμό λεμονιού | |
Νερό, όσο χρειασθεί.νερό, όσο χρειασθεί |
1. | Σε ανάλογη λεκάνη, μουλιάζουμε τη σόγια, σε καυτό αλατισμένο νερό, εμπλουτισμένο με μπαχαρικά της προτιμήσεώς μας, για μία ώρα τουλάχιστον. |
2. | Μετά από μία ώρα στραγγίζουμε και στείβουμε πολύ καλά τη σόγια να φύγουν όλα τα επιπλέον υγρά και τη ρίχνουμε μέσα σε ανάλογο σκεύος. |
3. | Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομματάκια-κύβους όλα τα υλικά. |
4. | Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα. |
5. | Προσθέτουμε νερό ίσια που να σκεπασθούν καλά. |
6. | Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν καλά, περίπου μία ώρα. |
7. | Όταν βράσουν προσθέτουμε το αλάτι και τον χυμό του λεμονιού. |
8. | Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ενώ ανακατεύουμε συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το ταχίνι σαν μια λεπτή κλωστή και συνεχή ροή μέχρι τέλους. |
9. | Δοκιμάζουμε τη γεύση, διορθώνουμε και σερβίρουμε ζεστή. |
10. | Συμβουλή: |
11. | Όταν την θέλουμε λαδερή, τότε ρίχνουμε το λάδι πριν να βράσει καλά και παραλείπουμε το ταχίνι στο τέλος. |
12. | Εάν ρίξουμε κάποιο ζυμαρικό τότε πρέπει να γνωρίζουμε ότι όση περισσότερη ώρα μένει, τόσο απορροφάει τα υγρά και η σούπα μας δένει και χάνει την ρευστότητά της. |
13. | Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να προσθέσουμε νερό ζεστό και να την αραιώσουμε. |