Υλικά

3 κιλά σόγια κιμά, προ μουλιάσματος. ½ νεροπότηρο σόγια κιμά, προ μουλιάσματος
3 κιλά κρεμμύδια ψιλοκομμένα.2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κιλά καρότα σε κύβους.3 καρότα σε κύβους
2 κιλά διάφορα κηπουρικά, (κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, κουνουπίδι, πράσα, κλπ.), κομμένα σε κύβους.200 γραμμ. διάφορα κηπουρικά, (κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, κουνουπίδι, πράσα, κλπ.), κομμένα σε κύβους
2 κρασοπότηρο μαϊντανό ψιλοκομμένο.λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κρασοπότηρο δυόσμο, ψιλοκομμένο.λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο αλάτι ψιλόαλάτι ψιλό.
1 κιλό ταχίνι.1 κρασοπότηρο ταχίνι
2 νεροπότηρα χυμό λεμονιού.λίγο χυμό λεμονιού
Νερό, όσο χρειασθεί.νερό, όσο χρειασθεί

Εκτέλεση

1.Σε ανάλογη λεκάνη, μουλιάζουμε τη σόγια, σε καυτό αλατισμένο νερό, εμπλουτισμένο με μπαχαρικά της προτιμήσεώς μας, για μία ώρα τουλάχιστον.
2.Μετά από μία ώρα στραγγίζουμε και στείβουμε πολύ καλά τη σόγια να φύγουν όλα τα επιπλέον υγρά και τη ρίχνουμε μέσα σε ανάλογο σκεύος.
3.Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομματάκια-κύβους όλα τα υλικά.
4.Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα.
5.Προσθέτουμε νερό ίσια που να σκεπασθούν καλά.
6.Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν καλά, περίπου μία ώρα.
7.Όταν βράσουν προσθέτουμε το αλάτι και τον χυμό του λεμονιού.
8.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ενώ ανακατεύουμε συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το ταχίνι σαν μια λεπτή κλωστή και συνεχή ροή μέχρι τέλους.
9.Δοκιμάζουμε τη γεύση, διορθώνουμε και σερβίρουμε ζεστή.
10.Συμβουλή:
11.Όταν την θέλουμε λαδερή, τότε ρίχνουμε το λάδι πριν να βράσει καλά και παραλείπουμε το ταχίνι στο τέλος.
12.Εάν ρίξουμε κάποιο ζυμαρικό τότε πρέπει να γνωρίζουμε ότι όση περισσότερη ώρα μένει, τόσο απορροφάει τα υγρά και η σούπα μας δένει και χάνει την ρευστότητά της.
13.Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να προσθέσουμε νερό ζεστό και να την αραιώσουμε.