Υλικά

300 αυγά15 αυγά
15 κιλά ψιλοκομμένο κρεμμύδι φρέσκο10 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 κιλά κρασί λευκό1 φλυτζάνι καφέ, κρασί λευκό
5 γάλατα εβαπορέ (προαιρετικά)½ κουτί γάλα εβαπορέ, (προαιρετικά)
6 κιλά, τυρί φέτα τριμμένο200 γραμμ. τυρί φέτα, τριμμένο
2/3 νεροπότηρο πολτοποιημένο σκόρδο3 δόντια πολτοποιημένο σκόρδο
½ κρασοπότηρο αλάτι ψιλόαλάτι ψιλό
½ κρασοπότηρο ρίγανηλίγη ρίγανη
½ κιλό λάδι, για την επιφάνειαλίγο λάδι, για την επιφάνεια
3 κιλά λάδι½ φλυτζάνι τσαγιού, λάδι
300 γραμμ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο φρέσκολίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο φρέσκο

Εκτέλεση

1.Σε ανάλογη λεκάνη σπάζουμε τα αυγά όλα. Τα χτυπάμε πολύ καλά, προσθέτοντας και τα γάλατα χωρίς αραίωση, όπως είναι.
2.Περιμένουμε να γίνει η σύμβραση.
3.Σε ανάλογο νταβά ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι για να κάνουμε την σύμβραση.
4.Τσιγαρίζουμε καλά, με προσοχή μην καούν.
5.Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά.
6.Προσθέτουμε τον μαϊντανό-δυόσμο, το σκόρδο, το αλάτι, τη ρίγανη και ό,τι άλλο μπαχαρικό προτιμάμε και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
7.Χτυπάμε για τελευταία φορά τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στον νταβά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε πολύ καλά και συνέχεια να ενωθούν τα υλικά και να μην κολλήσουν.
8.Αμέσως ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
9.Όταν αρχίσει να σφίγγει το μείγμα προσθέτουμε και το γάλα αν θέλουμε, ανακατεύοντας συνεχώς.
10.Μόλις σφίξει στον επιθυμητό βαθμό, κατεβάζουμε από τη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα για λίγο, διότι συνεχίζει η βράση.
11.Σερβίρεται και τρώγεται ζεστό.
12.Συμβουλή:
13.Αυτό το φαγητό είναι του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, διότι έχει σχέση με ένα θαύμα του Αγίου.
14.Είναι φαγητό πολύ βαρύ για το στομάχι τις βραδινές ώρες.
15.Προσοχή δεν το σκεπάζουμε μετά το κατέβασμα από τη φωτιά, διότι θα νερώσει.
16.Υπάρχει πιθανότητα να βγάλει νερά, μην το φοβηθείτε. Στο σερβίρισμα προσέχουμε, σερβίροντας με τρυπητή κουτάλα.
17.Το ίδιο φαγητό μπορεί να γίνει στον φούρνο. Μετά από ένα ελαφρύ τσιγάρισμα μοιράζουμε την σύμβραση σε ανάλογη λαμαρίνα, ρίχνουμε και τα αυγά και το τυρί, ανακατεύουμε και φουρνίζουμε στους 180°, για μία ώρα. Τεμαχίζεται σαν το παστίτσιο και σερβίρεται ζεστό.
18.Και στις δύο περιπτώσεις μαγειρέματος, στο σερβίρισμα, μπορούμε να γαρνίρουμε με τριμμένο κασέρι την κάθε μερίδα.