Υλικά

120 μέτριες μελιτζάνες4 μέτριες μελιτζάνες
1 κρασοπότηρο πολτοποιημένο σκόρδο3 δόντια, πολτοποιημένο σκόρδο
1 ½ κιλό λάδι300 γραμμ. λάδι
1 κρασοπότηρο ξύδι1 κουταλιά φαγητού ξύδι
½ κρασοπότηρο αλάτι ψιλό αλάτι ψιλό
1 νεροπότηρο μαϊντανό1 κρασοπότηρο μαϊντανό

Εκτέλεση

1.Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου να ψηθούν, επί μία και πλέον ώρα.
2.Μετά, βγάζουμε την ψημένη ψίχα από τη φλούδα τους και την συγκεντρώνουμε σε ανάλογη λεκάνη.
3.Όταν τελειώσουμε περνάμε από το μπλέντερ το σκόρδο, το ξύδι και λίγο λάδι να διαλυθούν.
4.Ρίχνουμε τα υλικά αυτά μαζί και το υπόλοιπο λάδι και τον μαϊντανό, μέσα στη λεκάνη.
5.Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σταυροειδώς την ψίχα.
6.Εν συνεχεία ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να απορροφηθεί το λάδι.
7.Δοκιμάζουμε τη γεύση, βλέπουμε πιο υλικό χρειάζεται ακόμη, διορθώνουμε και σερβίρουμε.
8.Είναι ορεκτική και νοστιμότατη.
9.Συμβουλή:
10.Αντί να ψήσουμε τις μελιτζάνες μπορούμε να τις βράσουμε στον αέρα καθαρισμένες από τις φλούδες τους και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Είναι εξ ίσου γευστικότατες, μόνο που δεν έχουν την ευωδία της καμένης φλούδας.
11.Μπορούμε μέσα να προσθέσουμε μερικά υλικά ακόμη όπως: ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψητή πιπεριά φλωρίνης, ωμή πιπεριά παντός τύπου ψιλοκομμένη, φρέσκο σκόρδο ψιλοκομμένο, ντομάτα ψιλοκομμένη κύβους και χοντροκομμένη ψίχα καρυδιού, γίνεται περίφημη.
12.Το λάδι καλύτερα είναι να πέφτει σιγά-σιγά καθώς ανακατεύουμε, διότι απορροφάται καλύτερα.