Υλικά

100 μερίδες ψάρι της επιλογής μας5 μερίδες ψάρι της επιλογής μας
1 νεροπότηρο σκόρδα πολτοποιημένα6 δόντια σκόρδα πολτοποιημένα
1 κιλό λάδι1/2 φλυτζάνι του τσαγιού, λάδι
1 κιλό φυσικό χυμό λεμονιού1 φλυτζάνι του καφέ, φυσικό χυμό λεμονιού
1 κρασοπότηρο ρίγανη1 κουταλιά φαγητού κοφτή, ρίγανη
4 νεροπότηρα μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα1 φλυτζάνι του καφέ, μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
Για το μαρινάρισμα:Για το μαρινάρισμα:
½ κρασοπότηρο πάπρικα γλυκιά καπνιστή½ κουταλιά γλυκού, πάπρικα γλυκιά καπνιστή
½ κουταλιά φαγητού πάπρικα καυτερήλίγη πάπρικα καυτερή
1 κρασοπότηρο μουστάρδα1 κουταλιά κοφτή, μουστάρδα
αλάτι όσο χρειάζεταιαλάτι όσο χρειάζεται
1 ½ κιλό λάδι½ φλυτζάνι του καφέ λάδι
1 ½ κιλό κρασί λευκό1 φλυτζάνι του καφέ, κρασί λευκό
μπαχαρικά όσα θέλουμε της αρεσκείας μαςμπαχαρικά όσα θέλουμε, της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

1.Έχουμε τα ψάρια, εγκαίρως, ξεπαγωμένα (αν είναι στην κατάψυξη), καθαρισμένα και κομμένα μερίδες, είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα.
2.Μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά που είναι για μαρινάρισμα και τα ανακατεύουμε καλά.
3.Ρίχνουμε μέσα όλα τα ψάρια τα ανακατεύουμε καλά ώστε να πάρουν υλικό επάνω τους και τα αφήνουμε 2 ώρες να μουλιάσουν, ανακατεύοντας κάπου-κάπου.
4.Κατόπιν παίρνουμε ανάλογη λαμαρίνα (ταψιά ρηχά), ώστε να χωρέσουν τα ψάρια μας και μοιράζουμε το λεμόνι, το λάδι και το σκόρδο, εξίσου στην κάθε μία.
5.Παίρνουμε μία-μία τις μερίδες το ψάρι τις βουτάμε μέσα στο υλικό του μαριναρίσματος και στρώνουμε μέσα στη λαμαρίνα.
6.Αν περισσέψει υλικό από το μαρινάρισμα το πετάμε, δεν το ρίχνουμε μέσα στη λαμαρίνα γιατί θα έχει βαριά γεύση.
7.Τέλος ραίνουμε την ρίγανη και φουρνίζουμε στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.
8.Έτσι με τόσο λίγα υλικά, χωρίς κόπο πολύ!
9.Όταν τελειώσει το ψήσιμο φροντίζουμε να έχουν λίγα υγρά.
10.Κατά την διάρκεια του ψησίματος τα ψάρια θα βγάλουν και δικά τους νερά, μην τρομάξετε.
11.Σερβίρονται ζεστά με συνοδευτικό της αρεσκείας μας (πουρέ, ρύζι, πατατάκια, κηπουρικά ψητά κλπ.) και πασπαλίζονται με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
12.Συμβουλή:
13.Μπορούμε να κάνουμε κάθε είδος ψαριού με τον ίδιο απλό τρόπο.
14.Κατά το ψήσιμο μπορεί να βγάλουν αφρό (βρωμιά). Τότε με μια τρυπητή σπάτουλα και προσέχοντας μην χαλάσουμε τις μερίδες, ξαφρίζουμε όσο είναι δυνατόν.